SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, START-3 Nükleer Anlaşmasını askıya aldı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın ABD ile imzalanan START-3 Nükleer Anlaşması'nı askıya aldığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2023 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2023 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, START-3 Nükleer Anlaşmasını askıya aldı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada, Rusya'nın Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması'na (START-3) katılımını askıya aldığını açıkladı. Bu kararın yanında Rusya Savunma Bakanlığı ve Rosatom Devlet Nükleer Enerji Şirketi Rosatom'a Rus nükleer silah testlerine hazırlanmaları talimatını da verdi.

Vladimir Putin, "Bize stratejik bir yenilgi yaşatmak ve nükleer tesislerimize ulaşmak istiyorlar. Bu bağlamda, bugün Rusya'nın Stratejik Saldırı Silahları Anlaşması'na katılımını askıya aldığımı duyurmalıyım” açıklamasında bulundu.

SAVAŞ SUÇLUSU PUTİN, TEHDİTLER SAVURDU!

Putin, dün gerçekleştirdiği konuşmada, dünya ülkelerinin Rusya'nın saldırıları altındaki Ukrayna'ya silah tedarik etmesini diline doladı. Batı dünyasını suçlayan Putin, “Ukrayna’yı Rusya’ya karşı bir koçbaşı ve eğitim sahası olarak kullanıyorlar" sözlerini sarf etti. Rusya'nın savaş suçlusu devlet başkanı Putin, Ukrayna'ya silah desteğinin artması halinde, "daha sert tepki" göstereceklerini ileri sürdü.

Rusya'nın ABD ile yapılan ve kıtalar arası nükleer balistik füze kabiliyetlerini dizginlemeyi amaçlayan Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Antlaşması'nı (START) askıya alma kararı, dünya kamuoyundan tepkilere neden oldu.

START ANLAŞMALARI NEDİR?

START III, Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasında 2010 yılında yapılan nükleer cephanelikleri azaltmaya yönelik bir anlaşmadır. Anlaşmanın, her iki ülkenin elinde bulunan nükleer silah sayısını önemli ölçüde azaltan önceki START I ve START II anlaşmalarını takip etmesi amaçlandı. START III'ün birincil hedefi, konuşlandırılmış nükleer savaş başlığı sayısını ülke başına 1.500 ila 2.000 arasına düşürmekti. Aynı zamanda, her ülkenin sahip olabileceği kıtalararası balistik füzeler gibi teslimat araçlarının sayısını sınırlamayı amaçlıyordu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.