SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya: Prigojin’in cenaze törenine ilişkin kararı akrabaları verecek

Rusya'nın Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in cenaze törenine ilişkin kararı, akrabalarının vereceğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2023 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2023 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya: Prigojin’in cenaze törenine ilişkin kararı akrabaları verecek

İşgalci Rusya'nın Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin'in cenaze törenine ilişkin kararı akrabalarının vereceğini bildirdi. Peskov, Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova’da gazetecilere gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Peskov, Prigojin'in ölümü ve cenaze töreni ile ilgili sorulara yanıt verdi.

CENAZE TÖRENİNE İLİŞKİN KARAR AKRABALARI VERECEK

Peskov, Tver bölgesinde özel jetin düşmesi sonucu öldüğü bildirilen Prigojin’in cenaze töreniyle ilgili, "Cenaze törenine ilişkin bilgim yok, o yüzden bir şey söyleyemem. Bir karar alındığında açıklama yapılır. Bu tür kararlar her zaman akrabalarıyla birlikte ve akrabaların kararına göre alınır” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN VE PUTİN GÖRÜŞMESİ

Peskov ayrıca, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin’in bir görüşme gerçekleştireceklerini bildirerek, “Zamanı gelince resmi duyuruyu yapacağız” dedi.

"SOMUT ANLAŞMALAR YOK"

Tahıl Koridoru Anlaşmasının tekrar başlatılması için Rusya, Türkiye ve Katar’ın yer aldığı bir formülün gündemde olduğuna işaret eden Peskov, “Katar'ın da katılımıyla çeşitli etkileşim seçenekleri var ancak şu anda bu konuyla ilgili somut anlaşmalar yok" ifadelerini kullandı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.