SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Kıyiv'deki çocuk hastanesine yapılan saldırının sorumluluğunu reddetmeye çalışıyor

Rusya, Kıyiv'deki çocuk hastanesine yapılan füze saldırısının sorumluluğunu reddediyor. Uzmanlar, Rus yetkililerin saldırılarla ilgili yalan beyanlarda bulunduğunu belirtiyor. Rusya Savunma Bakanlığı ise füzenin kendilerine ait olmadığını iddia ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Kıyiv'deki çocuk hastanesine yapılan saldırının sorumluluğunu reddetmeye çalışıyor

Rusya, Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsünün (ISW) raporuna göre, Kıyiv'deki çocuk hastanesine yönelik füze saldırısının sorumluluğunu üzerinden atmaya çalışıyor. Uzmanlar, Rus yetkililerin saldırılar ve hastanenin durumu hakkında yalan beyanlarda bulunduğunu ve bu beyanların mevcut kanıtlarla çeliştiğini belirtiyor.

Rusya Savunma Bakanlığı, video görüntülerde yer alan ve Kıyiv'deki sivil hedeflere zarar veren füzenin kendilerine ait olmadığını, Ukrayna hava savunma sistemlerine ait füzelerin olduğunu iddia etti.

Rus işgalcilere ait kaynaklar, yayınladıkları video görüntülerde sivillere zarar veren füzenin Rusya'ya ait Kh-101 füzesi olmadığını öne sürdü. ISW, videodaki füzenin uçuş yolunun ve gövdesinin altındaki turbojet motorunun, Rus Kh-101'in uçuş yoluyla örtüştüğünü ve bunun bir hava savunma füzesi olduğu iddiasını doğrulamadığını bildirdi.

Bazı Rus blog yazarları, Rus güçlerinin çocuk hastanesinin yaklaşık 1,6 kilometre kuzeyinde yer alan "Artem" makine mühendisliği fabrikasına vurmayı hedeflediğini ancak fabrikanın diğer Rus füzeleri tarafından vurulduğunu iddia ettiğini belirtti. ISW raporunda, çocuk hastanesini kısmen veya tamamen askerî hastane olarak yanlış tanıtan Rus bilgi operasyonlarının, böyle bir hastanenin doğası gereği meşru bir askerî hedef olduğu varsayımında yanıldığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.