SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya'dan Çeçen lider Zakayev'e tutuklama kararı

Terörist devlet Rusya, Ukrayna'ya verdiği destekle bilinen Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Ahmed Zakayev'e arama kararı çıkararak, gıyabında tutukladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2024 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2024 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'dan Çeçen lider Zakayev'e tutuklama kararı

İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı topyekûn işgal girişiminde, Ukrayna halkını destekleyen Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Ahmed Zakayev, Rusya tarafından arananlar listesine alınıp gıyabında tutukladı.

RUSYA'DA GIYABINDA TUTUKLANDI

Rus propaganda haber ajansı TASS'ın 25 Haziran 2024 tarihli haberinde, Zakayev'in Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin (AFU) çıkarları doğrultusunda, sözde "terörist bir topluluk oluşturma" ve sözde "terörizmin kamuoyunda haklı gösterilmesi" konusundaki bir ceza davasında, uluslararası arananlar listesine alındığı ve Rusya'da gıyabında tutuklandığı aktarıldı.

Zakeyev hakkındaki soruşturmanın sona erdiği belirtilerek, Rusya'nın Rostov-on-Don'daki Güney Bölge Askeri Mahkemesine devredildiği ve söz konusu mahkemede ilk duruşmanın  2 Temmuz'da gerçekleştirileceği belirtildi.

Öte yandan davadaki ikinci sanık ise Ukrayna ordusuna bağlı Ayrı Özel Kuvvetler Taburunun komutanı olarak kabul edilen Hacı Murad Yusupov olarak biliniyor. Tabur, Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Başmüdürlüğüne bağlı uluslararası lejyonun bir parçası olarak Rusya'nın işgal saldırılarına karşı Ukrayna'nın vatan savunmasını destekliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.