SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, CNN ve Ukraynalı gazetecilere karşı soruşturma başlattı!

Rusya FSB, Ukrayna'dan iki gazeteci ile CNN muhabirine Kursk operasyonu haberinden dolayı soruşturma başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2024 15:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2024 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, CNN ve Ukraynalı gazetecilere karşı soruşturma başlattı!

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), CNN muhabiri Nick Paton Walş ve Ukrayna'dan iki gazeteci hakkında, Ukrayna'nın Kursk operasyonuyla ilgili haber yapmak için Rusya'ya izinsiz girdikleri gerekçesiyle soruşturma başlattı.

İngiliz gazeteci Nick Paton Walş ve Ukraynalı gazeteciler Diana Butsko ve Olesya Borovik, Kursk bölgesinin Sudja yerleşiminde bir haber hazırladı. Hazırlanan haberin ardından açıklama yapan FSB,  "Yakın gelecekte isimleri uluslararası arananlar listesine alınacak" açıklamasını yaparken, 22 Ağustos'ta her üç gazetecinin 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini ekledi.

Gazeteciler, Ukrayna askeri konvoyuyla birlikte Rusya'ya girip Sudja şehrine gittiler. CNN, bu görevin meşru bir haber seyahati olduğunu belirtti. CNN açıklamada, "Ukrayna hükumeti, diğer uluslararası gazetecilerle birlikte bizi davet etti ve Ukrayna ordusu, yakın zamanda ele geçirdiği bölgeyi göstermeye götürdü" dedi. Haber kanalı tarafından yapılan açıklamada, "Bu, Cenevre Konvansiyonu ve uluslararası hukukun gazetecilere verdiği haklara uygun olarak gerçekleştirilen korunan bir faaliyettir" ifadelerini kullandı.

İTALYAN GAZETECİLERE DE BENZER BİR SUÇLAMA
FSB, geçen hafta sonu Ukrayna'nın Kursk'taki operasyonlarını haber yapan iki İtalyan gazeteciye karşı da benzer bir dava açmıştı. Simone Traini ve Stefania Battistini de sınırı yasadışı yollardan geçmekle suçlanıyor. Moskova, bunun ardından İtalya'nın Moskova Büyükelçisi Cecilia Piccioni'yi çağırdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın bildirdiğine göre, büyükelçi, İtalya'nın "RAI" devlet televizyonunun, özellikle editoryal ekibin, faaliyetlerini tamamen özgür ve bağımsız bir şekilde planladığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.