SON DAKİKA
Hava Durumu

Rusya, Amerikan Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezini yasakladı

Rusya Adalet Bakanlığı, Amerikan Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezini 'istenmeyen örgütler' listesine dahil etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2024 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2024 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya, Amerikan Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezini yasakladı

Rusya Adalet Bakanlığı, Amerikan Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezini (CSIS) "istenmeyen örgütler" listesine dahil edildiğini açıkladı.

Karar doğrultusunda, CSIS'in Rusya'daki faaliyetleri yasaklanacak ve bu faaliyetlere katılım cezai yaptırımlarla sonuçlanabilecek.

CSIS NEDİR?

1962 yılında kurulan bir düşünce kuruluşu olan CSIS, farklı disiplinlerden akademisyenleri bir araya getirerek mevcut politika zorluklarını değerlendirmek ve en uygun stratejileri geliştirmek amacıyla oluşturuldu. 1987'den bu yana bağımsız, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak faaliyet gösteren enstitü, uluslararası terörizm, siber güvenlik sorunları ve Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı gibi güncel küresel sorunları analiz etmekte ve politika yapıcılar için öneriler hazırlamakta.

Rusya'da "istenmeyen" olarak adlandırılan kuruluşların listesi ise 2015 yılından beri bulunmakta. Bu listeye dahil edilenler arasında Azadlık radyosunun yazı işleri personeli de dahil olmak üzere 160'tan fazla STK, dernek ve kitle iletişim aracı bulunmaktadır. Rusya'da, istenmeyen örgütlerin faaliyetlerine katılım, para cezası veya hapis cezası şeklinde cezai sorumlulukla sonuçlanmaktadır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.