SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus petrol şirketi Lukoil, Avrupa Komisyonu’nun müdahalesini istiyor

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2015 18:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2015 18:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus petrol şirketi Lukoil, Avrupa Komisyonu’nun müdahalesini istiyor

Rus petrol şirketi Lukoil'in Başkan Yardımcısı Thomas Mueller, Romanya'da şirkete karşı yürütülen  soruşturmalarda, 2.2 milyar Euro haczedilebileceğine dikkat çekerek, Avrupa Komisionu’nun müdahalesini talep etti. Mueller Romanya’daki bir mahkemeyle Avrupa Komisyonu arasında hiçbir bağlantı olmadığını kabul etse de Reuters’a yaptığı açıklamada, “Biz bu olayda Avrupa’nın da ilgisini görmek istiyoruz çünkü küçük bir mahkeme çok önemli kararlar alıyor ve bunlar sadece Romanya’daki değil, Avrupa’daki varlıklarımızı da etkikiyor” şeklinde konuştu.

Geçen hafta Lukoil’in Romanya’daki şirketi SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti ve müdürü Andrey Bogdanov'a karşı Ploieşti Temyiz Mahkemesi tarafından başlatılan soruşturmalarda para aklama sonucunda 1.2 miliyar euro ve 1.5 miliyar dolar hasar getirildiği iddia edildi.

Soruşturmalar kapsamında Lukoil Europe Holdings Bvatrium Holland’a ait 2.007.103.675,74 euro, şirketin Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı ile Hollanda’daki bazı ticari bankalardaki hesapları haciz edilmiştir.

Soruşturmalar başladıktan sonra, Lukoil’in temsilcileri suçlamaları redettiler. Şirketin Başkanı Vagit Alekperov, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis’e yazdığı bir mektupta sorunun çözülmesi için özel bir görüşme istedi. DIGI24’te yayımlanan mektupta, Alekperov, şirketin Romanya şubesinin “kapanma eşiğinde” olduğunu ve “şeffah bir soruşturma” istediğini vurguladıktan sonra, Lukoil’in Romanya’daki geleceğiyle ilgili özel bir görüşme talep etti. Ancak şimdiye kadar Romanya Cumhurbaşkanlığı mektuba yanıt vermedi.

Lukoil, Romanya petrol üretim piyasasının %20’sine sahip. Rus şirket Romanya’da 300 dolum istasiyonu aracılığıyla yakıt satıyor.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.