SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus komutanlar cephedeki askerlere uyuşturucu madde veriyor!

Rus komutanların savaşta askerlere cesaret verebilmek için uyuşturucu verildiği bilgisi, Ukrayna birlikleri tarafından esir alınan Rus asker tarafından bir kez daha teyit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2024 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2024 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus komutanlar cephedeki askerlere uyuşturucu madde veriyor!

Rus komutanlar, askerlerini çatışmaya sürmeden önce askerlere uyuşturucu madde kullanımını dayatıyor. Cephede Ukrayna birlikleri tarafından esir alınan Rus asker, çatışmadan önce askerlere özel bir hap verildiğini anlattı.

Ukrayna askerleri tarafından çekilen ve sosyal medyada yayımlanan videoda esir düşen işgalci Rus askeri, “Bize hap veriyorlar. Beyaz bir hap. Daha sonra hiç yorgunluk kalmıyor. İstedikleri yere yürebiliyoruz.” ifadelerini kullandı.

RUS ASKERLERİ CEPHEDEN BAĞIMLI DÖNÜYOR

Birleşik Krallık'ın Kraliyet Birleşik Hizmet Enstitüsünün 2023 yılı mayıs ayında yayımladığı rapor, bazı Rus askerlerine savaşta cesaret verebilmek için uyuşturucu verildi bilgisini ortaya çıkardı. Ekim ayında bir Rus haber kaynağı askerler için bölgeye sert uyuşturucular gönderildiğini bildirdi.

Aralık 2023’te yayınlanan bir diğer raporda, Donetsk gibi bölgelerde görev yapıp ülkeye geri dönen askerlerin bağımlı hale geldiği ve sentetik maddelere daha fazla yöneldiği ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.