SON DAKİKA
Hava Durumu

Rus Gönüllüler Tugayı: Amacımız Rus ordusunun Ukrayna topraklarından çekilmesi

Rusya'nın Belgorod bölgesinde Ağustos 2022'de oluşturulan "Rus Gönüllüler Tugayı" Komutanı Denis, ana amaçlarının Rus ordusunun Ukrayna topraklarından çekilmesi olduğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus Gönüllüler Tugayı:  Amacımız Rus ordusunun Ukrayna topraklarından çekilmesi

Rus saldırıları altındaki Ukrayna'yı destekleyen ve Belgorod'da oluşturulan "Rus Gönüllüler Tugayı" (RDK) basın toplantısı düzenledi. RDK'nın "Denis" isimli komutanı Belgorod bölgesinde işgalci devlet Rusya'ya karşı savaş yürüttüklerini söyledi. Komutan, kimi zaman tugayın oluşturulduğu bölgede kimi zaman da Ukrayna'da Rus birliklerine karşı savaştıklarını dile getirdi.

"RUS VATANDAŞLAR RDK'YI DESTEKLİYOR"

Komutan Denis, Rus vatandaşlarından oluştuğu bilinen tugayın yine Rus vatandaşlar tarafından desteklendiğini vurgulayarak, "Sonuçlar zaten görülüyor. Teçhizatı, silahları (Rus ordusundan) ele geçirdik" dedi. Anadolu Ajansına (AA) özel açıklamalarda bulunan Denis, tugayın Ağustos 2022'de kurulduğunu kaydetti. 

Bizim için her şeyden önce tam teşekküllü bir muharebe birimi oluşturmak, bu muharebelerde deneyim kazanmak önemlidir, çünkü hedefimiz elbette Ukrayna topraklarındaki bu savaş bittikten sonra yurt dışına, vatanımıza (Rusya) girmek ve onu özgürleştirmektir. Bu bizim ana hedefimiz" ifadelerine yer veren Denis, tugayın amacının Rus ordusunun Ukrayna topraklarından çekilmesi olduğunu belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.