SON DAKİKA
Hava Durumu

Putin, Batı'yı gözüne kestirdi: Nükleer tehdidini yineledi!

İşgalci devlet Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın müttefiki olan Batı'yı gözüne kestirerek, nükleer silah tehdidini tekrar etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2024 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2024 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin, Batı'yı gözüne kestirdi: Nükleer tehdidini yineledi!

Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne karşı topyekûn işgal girişimi başlatan Rusya'nın yeni nükleer tehdidi kamuoyunda gündeme oturdu. 

Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin, Güvenlik Konseyi toplantısı sonrasında pişkin bir şekilde nükleer tehdidini revize ettiğini belirtti. Putin, bu kapsamda nükleer silahı olmayan bir ülkenin, nükleer silahı olan bir ülkeden destek alarak Rusya'ya saldırması durumunda, bunu "ortak saldırı" olarak kabul edeceğini söyledi.

Daha önce sivilleri katlettiği Ukrayna topraklarına nükleer silah ile saldıracağını dile getiren Putin, Ukrayna'nın müttefiki olan Batı'yı da gözüne kestirerek, dünya kamuoyunu da ilgilendiren bir sorun haline getirdi.

Buna bağlı olarak Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak, Rusya'nın "dünyanın gözünü korkutmak için nükleer şantaj yapmaktan başka elinden bir şey gelmediğini" vurguladı. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zeelenski), Rusya'nın 3 yıldır devam eden topyekûn saldırılarına karşılık olarak kendini Batı'dan talep ettiği uzun menzilli füzeler ile savunmayı amaçlıyor. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy bugün ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Başkan Yardımcısı ve ABD Başkan adayı Kamala Harris ile bir araya gelecek. Zelenskıy, 5 maddelik Zafer Planı'nı Biden'a sunacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.