SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya'da Ukrayna için silah üreten fabrikada patlama!

Ukrayna'ya savunma ürünleri tedarik eden Polonya'nın Mesko fabrikasında güçlü bir patlama meydana geldi. Ölü ve yaralılar var.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2024 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2024 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya'da Ukrayna için silah üreten fabrikada patlama!

Polonya’nın güneyindeki Skarżysko-Kamienna kentinde bulunan savunma teknolojileri şirketi Mesko’ya ait bir fabrikada patlama meydana geldi. Patlamanın yakıt ve roket bölümünde bulunan bir depoda meydana geldiği iddia ediliyor.

Yerel polis tarafından yapılan açıklamada, patlamanın bu sabah saat 11.00 civarında meydana geldiği belirtilirken patlamadan sonra fabrikada çıkan yangının söndürüldüğünü ve inceleme ekibinin olay yerinde çalıştığını aktarıldı.

Bununla birlikte patlamada bir kişinin hayatını kaybettiği ve 2 kişinin yaralandığı bildirildi.

100 yıllık üretim tecrübesine sahip, dünya standartlarında savunma ürünleri üreticisi Mesko SA’nın ana faaliyet alanı milli savunma ve güvenlik ihtiyaçlarına yönelik üretimdir. Şirketin ürünleri Polonya Silahlı Kuvvetleri ve devlet güvenliğinden sorumlu kuruluşlar tarafından kullanılıyor. Şirket aynı zamanda NATO birliklerine yönelik tanınmış bir ürün tedarikçisi.

Ayrıca Masko fabrikasında Ukrayna'ya tedarik edilen Piorun taşınabilir hava savunma sistemi ve 122 mm mermiler de üretiliyor.

OLAYDA RUSYA’NIN PARMAĞI VAR MI?

Financial Times, mayıs ayında Avrupalı istihbarat servislerindeki kaynaklara dayanarak hazırladığı haberde Rusya’nın Avrupa genelinde sabotajlar planlamaya başladığını bildirmişti. AB yetkilileri şimdiden Rusya'nın kritik altyapı tesislerine yönelik sabotaj yaptığından şüpheleniyor. Nisan-Mayıs aylarında Polonya'da bu olaylarla bağlantılı olarak 10'dan fazla kişi gözaltına alınmıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.