SON DAKİKA
Hava Durumu

Polonya Cumhurbaşkanı Kıyiv'de

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Ukrayna Anayasa Günü kapsamında yapılan törenlere katılmak üzere başkent Kıyiv'e gitti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2023 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2023 16:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Polonya Cumhurbaşkanı Kıyiv'de

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, 28 Haziran Ukrayna Anayasa Günü kapsamında yapılan resmi törenler için Ukrayna'ya gitti. Başkent Kıyiv'e giden Cumhurbaşkanı Duda, Rusya'nın, Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan, Rus kuşatması altındaki Zaporijjya Nükleer Santrali'ne yönelik tehdidiyle ilgili Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşecek. Ayrıca görüşmede 11-12 temmuz 2023 tarihlerinde Litvanya'da yapılması planlanan Vilnius Zirvesi'ne hazırlık süreci konuşulacak.

POLONYA CUMHURBAŞKANI KIYİV'DE

Cumhurbaşkanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile görüşmede Ukrayna Anayasa Günü kutlamalarının yanı sıra, Rusya'nın Zaporijjya Nükleer Santrali'ne saldırı tehdidi de dahil olmak üzere cephedeki mevcut duruma ilişkin istişareler konuşulacak. Temmuz ayında yapılacak NATO Zirvesi hazırlıkları da ele alınacak" ifadeleri kullanıldı. 

Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda da Kıyiv'e geldi. Nauseda, Ukrayna Anayasası'nın kabulünün 27. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliklere katılacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.