SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO: Ukrayna’da 3 bin Rus askeri kaldı

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2014 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 11.09.2014 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO: Ukrayna’da 3 bin Rus askeri kaldı

NATO Genel Sekreteri Dış ve Güvenlik Politikası Yardımcısı James Appathurai, Ukrayna’nın anakarasında bulunan Rusya ordusuna ait asker sayısının azaldığını, fakat yine de çok sayıda Rus komandoların Donbas’ta kaldığını açıkladı.

Brüksel’de açıklama yapan James Appathurai, NATO uzmanlarının verilerine göre şimdi Ukrayna’da 3 bin Rusya askerin bulunduğunu bildirdi.

Batı ülkelerinin, Rusya ile ilişkilerin iyi olması için her şeyi yaptığını belirten Appathurai, bu amaca ulaşmak için NATO-Rusya konseyinin kurulduğunu, Rusya’nın G 8 grubuna dahil edildiğini ve diğer tedbirlerin alındığını, fakat son gelişmelerin, bu tedbirlerin işe yaramadığını açıkça gösterdiğini söyledi.

Appathurai, “Rusya, NATO’nun koruduğu uluslararası prensip ve normların tümünü ihlal ediyor. Ben Avrupa’daki sınır istikrarından, güvenlikten ve barıştan bahsediyorum” dedi.

Daha önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’da bulunan Rus askerlerinin yüzde 70’nin ülkeyi terk ettiğine dair açıklama yaptı. Fakat 11 Eylül tarihinde ABD, Rus işgalci askerlerin Ukrayna’dan gerçekten ayrıldığına dair kanıtların olmadığını belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.