SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO tarihinin en büyük hava tatbikatı başlıyor: Air Defender 2023

Almanya, NATO kuvvetlerinin icra edeceği geniş çaplı hava tatbikatına ev sahipliği yapacak. Alman ordusunun liderlik edeceği hava tatbikatına 25 ülkeden 250 civarında uçak ve 10 bin personel katılacak. Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz, Air Defender hava tatbikatı fikrinin, Kırım'ın Rusya tarafından işgali ile oluştuğunu ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2023 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2023 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO tarihinin en büyük hava tatbikatı başlıyor: Air Defender 2023

Almanya, NATO tarihinin en büyük hava tatbikatına hazırlanıyor. 25 ülkeden gelen hava kuvvetleri personeli ve savaş uçakları bir bir Almanya'ya geliyor.

Türk Hava Kuvvetleri, F-16'lar ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı personeli ile tatbikata katılacak. Air Defender 2023 tatbikatı, 12-23 Haziran 2023 tarihleri arasında icra edilecek.

TATBİKAT BOYUNCA GÜNDE 250 SORTİ YAPILACAK

Almanya'daki Jagel Askeri Hava Üssü'nde düzenlenecek olan tatbikat için medya ve tanıtım günleri gerçekleşti.

Alman Hava Kuvvetleri, tatbikat boyunca günde ortalama 250 sorti yapılacağını belirtti. Alman Hava Kuvvetleri, tatbikatın amacının, NATO güçlerinin hava savunma kabiliyetinin artırılması ve caydırıcılığın sürdürülmesi olduğunu kaydetti.

KIRIM'DAKİ RUS İŞGALİ FİKİR VERDİ

Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ingo Gerhartz, Air Defender 2023 tatbikatı fikrinin 2018'de ABD seyahatinde oluştuğunu dile getirdi. Alman Korgeneral, Kırım'ın Rusya tarafından işgal edilmesinin bu tatbikat için kendilerine fikir verdiğini ifade etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.