SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO, Soğuk Savaş sonrası en büyük askerî tatbikatına başladı

NATO, 24 Ocak 2024 tarihinde ABD çıkarma gemisinin yola çıkmasıyla en büyük tatbikatına başlamış oldu. 1988'den bu yana en büyük askerî tatbikata başlayan NATO, 31 ülkenin içinde bulunacağı tatbikatı mayıs ayında sonlandıracak.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 10:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO, Soğuk Savaş sonrası en büyük askerî tatbikatına başladı

Kuzey Atlantik Anlaşması Örgütü (NATO) 1988'den bu yana en büyük askerî tatbikatı olan Steadfast Defender 24'e başladı. NATO'dan yapılan açıklamada, 24 Ocak 2024 tarihinde ABD'ye ait çıkarma gemisinin USS Gunston Hall'ın Virginia eyaletindeki Norfolk'tan hareket ettiği ve geminin Atlantik'e ulaşacağı bildirildi. 

 

"TATBİKAT ULUSLARARASI DÜZENİ KORUMA KARARLIĞIMIZIN AÇIK BİR GÖSTERGESİ"

Kanada Donanmasına ait Charlottetown gemisi ise ocak ayı sonunda Halifax Limanı'ndan Avrupa'ya doğru yola çıkarak tatbikata katılacak. Konuyla ilgili bilgi veren Avrupa Müttefik Yüksek Komutanı General Christopher Cavoli, "Steadfast Defender 2024, birliğimizin, gücümüzün ve birbirimizi, değerlerimizi ve kurallara dayalı uluslararası düzeni koruma kararlılığımızın açık bir göstergesi olacak" dedi.

31 NATO ÜYESİ ÜLKE TATBİKATA KATILACAK

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 31 NATO üyesi ülkenin başlattığı tatbikat, henüz adaylık sürecinde olan İsveç'in 90 bin askerin katılımıyla mayıs sonunda sona erecek. Tatbikatın Almanya, Polonya ve Baltık ülkelerinin sınırında yapılması planlanıyor. 

Tatbikat çalışmaları, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının ardından hız kazanarak, Avrupa'nın güçlenmesi için ittifakların askerî birleşimleriyle başladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.