SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Genelkurmay Başkanları Brüksel’de

NATO Genelkurmay Başkanları, NATO Askeri Komite Toplantısı'na katılmak üzere Brüksel'de bir araya geldi. Türkiye’yi temsilen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da toplantıda yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Genelkurmay Başkanları Brüksel’de

NATO Genelkurmay Başkanları, NATO Askeri Komite Toplantısı'na katılmak üzere Brüksel'de bir araya geldi. NATO Askeri Komite Başkanı Oramiral Rob Bauer, toplantı açılış konuşmasında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak’a Türkiye'deki şehitler için müttefikler adına taziyelerini bildirdi.

Toplantının ilk oturumunda NATO'nun savunma kapasitesinin artırılması ve savunmasına yönelik planlamaları görüşüldü. Gelecek ay gerçekleşecek savunma bakanları toplantısı öncesinde 2024 yılında yapılacak tatbikatlar da ele alındı. Ayrıca Genelkurmay Başkanları, Ukrayna’daki son durumu değerlendirdi.

GENELKURMAY BAŞKANI ORGENERAL METİN GÜRAK TEMASLARDA BULUNDU

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan açıklamada “NATO Askerî Komite Toplantısına katılmak maksadıyla Brüksel/Belçika’da bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin GÜRAK, Çekya Genelkurmay Başkanı Korgeneral Karel REHKA, Fransa Genelkurmay Başkanı Orgeneral Thierry BURKHARD ve Bulgaristan Genelkurmay Başkanı Oramiral Emil EFTIMOV ile ikili görüşmeler gerçekleştirmiştir” ifadeleri yer aldı.

17 Ocak başlayan NATO Askeri Komite Toplantısı üye ülkelerin katılımıyla Brüksel’de bugünde devam ediyor. Bugün gerçekleşecek oturumda ise NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg genelkurmay başkanları ile bir araya gelecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.