SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in yerini kim alacak?

ABD, Birleşik Krallık ve Fransa'dan yetkililer, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Ekim 2024'te yerini alacak olan isim hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2024 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in yerini kim alacak?

Ekim 2024'te görev süresini dolduracak olan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in yerine gelecek isim şimdiden konuşuluyor. Rusya'nın saldırılarına karşı Ukrayna'yı destekleyen NATO müttefikleri, gerçekleştirdikleri açıkmalarla Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi işaret etti.

ABD, BİRLEŞİK KRALLIK VE FRANSA'NIN YAKLAŞIMI BELLİ OLDU

İsmi açıklanmayan ABD'li bir yetkili, ABD Başkanı Joe Biden'ın, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi desteklediğini duyurdu. Yetkili, "Başbakan Rutte, ittifakın önemine ilişkin derin bir anlayışa sahip. Kendisi doğal bir lider ve iletişimci. Kendisinin liderliği, bu kritik dönemde ittifaka hizmet edecektir" ifadelerini kullandı.

ABD tarafının açıklamasından sonra Birleşik Krallık'tan bir yetkili de konuya ilişkin bilgi verdi. Yine ismi açıklanmayan yetkili, "Birleşik Krallık, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in halefi olmasını güçlü bir şekilde desteklemektedir" bilgisini verdi. Yetkili ayrıca Rutte'nin NATO'da güçlü bir isim olduğunun altını çizdi.

Konuyla bağlantılı olarak Fransız yetkiliden gelen bilgi doğrultusunda, Paris hükûmetinin Rutte'yi destekleyeceği açıklandı.

STOLTENBERG'İN YERİNİ HANGİ İSİM ALACAK?

Rusya'nın 24 Şubat 2024'te başlattığı işgal girişimi ve topyekûn saldırıda güçlü bir destek gösteren NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in yerini alacak isim merak konusu oldu. Türkiye'nin hangi adaya destek vereceği konusunda ise henüz bir açıklama kaydedilmedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.