SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO'dan Ukrayna'ya silah desteği açıklaması

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'ya silah kısıtlaması getirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2024 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2024 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO'dan Ukrayna'ya silah desteği açıklaması

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Rus saldırılarına karşı mücadele eden Ukrayna'ya gönderilen silahlarla ilgili önemli bir tartışmaya ışık tuttu. Rutte, 21 Ekim 2024 tarihli açıklamasında, müttefik ülkeler arasında yaşanan çekişmelere dikkat çekerek, "Kıyiv'in güçlü bir konumda müzakere masasına gelmesi için yardıma ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.

KISITLAMALARIN FAYDASI YOK!

Ukrayna’ya yapılan silah yardımlarında kısıtlama getirilmesinin olumsuz bir durum oluşturacağını ifade eden Rutte, "NATO’ya bağlı olmamakla birlikte, sınırlama koyup koymamak müttefiklerin sorumluluğundadır. Kısıtlamalardan kaçınmak daha iyi olur" dedi.

G7 Savunma Bakanları Toplantısı dolayısıyla İtalya'da RAI 3 kanalına demeç veren Rutte, "Asıl önemli olan, Kıyiv'in Rus saldırganlığına karşı ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olmasını sağlamak ve tüm müttefiklerin kabul ettiği şekilde güçlü bir konumdan müzakere yapmaktır." değerlenrdimesinde bulundu. Ayrıca Rutte, Ukrayna'nın gelecekteki yerinin NATO olduğunu vurguladı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.