SON DAKİKA
Hava Durumu

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı: Ukrayna Kırım’ı geri alma hakkına sahip

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Christoph Heusgen, Kırım’ın Ukrayna’nın bir parçası olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2022 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Münih Güvenlik Konferansı Başkanı: Ukrayna Kırım’ı geri alma hakkına sahip

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Christoph Heusgen, Almanya’nın Ukrayna halkına tam destek vermesi gerektiğini ve Kırım’ı geri alma konusunda Kıyiv’e yardım etmesi gerektiğini ifade etti. Deutsche Welle gazetesine verdiği röportajda “Ukrayna, şu an Rus işgali altında bulunan Kırım’ı geri almaya çalışmalı mı?” sorusunu cevaplayan Heusgen, Ukrayna’ya destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.,

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Heusgen şu ifadeleri kullandı:

“Kırım kesinlikle Ukrayna’nın bir parçasıdır ve Ukrayna’nın topraklarını geri alma hakkı vardır. Bu nedenle karar Ukrayna tarafından verilmelidir. Almanya, işgal başladığı 2014 ve 2015 yıllarında Rusya ile yaşadığımız sorunları diplomasi yoluyla çözmeye çalıştı. Minsk Anlaşmaları sayesinde diplomatik çözüme ulaşmaya çalıştık.

Şimdi Rusya tüm bu çabaları geri plana itti. Rusya çok agresif davranıyor. Rusya on binlerce insanın ölümünden sorumlu. Mariupol’e bakın, onu nasıl yok ettiler! Groznıy’ı harabeye dönüştürdükleri gibi Mariupol’ü de harabe haline getirdiler. Bu nedenle Ukraynalılara çok yönlü destek sağlamalıyız ve Ukrayna Kırım’ı geri alabiliyorsa ona destek verilmelidir.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.