SON DAKİKA
Hava Durumu

MSB: 24 milyon ton Ukrayna tahılı ihraç edildi

Milli Savunma Bakanlığı, 18 Mart'ta süresi uzatılması planlanan Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında bu güne kadar 24 milyon ton Ukrayna tahılının ihraç edildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2023 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2023 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MSB: 24 milyon ton Ukrayna tahılı ihraç edildi

Ukrayna'da Rus ablukası altında kalan hububatlar 22 Temmuz 2022'de imzalanan Tahıl Koridoru Anlaşmasıyla ilgili ülkelere gönderiliyor. 18 Mart 2023 tarihinde süresi dolacak olan anlaşmanın Birleşmiş Milletler (BM), Türkiye ve Ukrayna tarafından 120 gün daha uzatılması kararına varıldı. Anlaşmanın uzatılması konusu henüz gündemdeyken Milli Savunma Bakanlığından (MSB) son veriler  paylaşıldı. 

24 MİLYON TON UKRAYNA TAHILININ SEVKİYATI GERÇELEŞTİ

Milli Savunma Bakanlığı, Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında şu zamana kadar 24 milyon ton tahılın ihraç edildiğini açıkladı. Rusya'nın söz konusu anlaşmanın 60 gün süreyle uzatılmasına onay verdiğine değinen Bakanlık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve yetkililerin koordineli bir şekilde görüşmeleri yürüttüklerini hatırlattı. 

Bakanlığın açıklamasında, "Türkiye Cumhuriyeti bölgede barışın temini ve insani yardım konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapmaya devam edecektir" ifadesine yer verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.