SON DAKİKA
Hava Durumu

MİT terör hedeflerini vurdu

Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT), dün gerçekleştirilen terör saldırısından sonra Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK/YPG’ye ait çok sayıda noktayı vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
MİT terör hedeflerini vurdu

Millî İstihbarat Teşkilâtı (MİT), Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'ye (TUSAŞ) yönelik olarak düzenlenen terör saldırısının mensubu olduğu belirtilen PKK/YPG’ye ait birçok stratejik noktaların vurulduğunu belirtti. Terör örgütüne ait sözde askerî, istihbarat, enerji/altyapı tesisi, lojistik ve mühimmat deposu gibi birçok hedef MİT tarafından başarıyla imha edildi ve çok sayıda terörist etkisiz hâle getirildi.

MİT tarafından yapılan açıklamada, "Terör örgütü PKK/YPG’ye karşı planlanan hedefe ulaşılıncaya kadar Millî İstihbarat Teşkilâtı operasyonlarına aralıksız devam edecek." ifadeleri kullanıldı. 

HAVA HAREKÂTLARI DEVAM EDECEK

Ayrıca Millî Savunma Bakanlığının (MSB) resmî sitesinde yapılan açıklamada, “Irak’ın ve “Suriye’nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine 23 Ekim 2024’te hava harekâtları icra edilmiş, teröristlere ait toplam 32 hedef başarılı şekilde imha edilmiştir.” denildi. Açıklamada hava harekâtlarının kararlı bir şekilde devam edeceğini belirtildi.

TUSAŞ TERÖR SALDIRISI

TUSAŞ'ın (Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş) Ankara'nın Kahramankazan yerleşkesindeki giriş kapısında toplamda 3 patlama meydana geldi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği ifade edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ekim 2024 tarihinde TUSAŞ'a yapılan terör saldırısı hakkında soruşturma başlattı. 

Yerlikaya son açıklamasında, şehit sayısının 5, yaralı sayısının ise 22 olduğunu bildirdi. Ayrıca Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'ya işaret ederek, "(TUSAŞ'a terör saldırısı) Büyük ihtimalle PKK'nın yaptığıyla ilgili, değerlendirmemiz bu. Kimlik tespitlerini, diğer delillerin netleşmesiyle bunları paylaşacağız." ifadelerine yer verdi.

YERLEŞKE ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

TUSAŞ Kahramankazan yerleşkesine gerçekleştirilen saldırının ardından yerleşke çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Jandarma tarafından çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Saldırının gerçekleştiği noktaya giden yollar üzerinde güvenlik önlemleri ve kontroller artırıldı. Yerleşke girişinde personellerkimlik kontrolü ile içeri alınıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.