SON DAKİKA
Hava Durumu

Milli helikopter GÖKBEY İngiltere semalarında görüldü!

Türkiye’nin ilk milli helikopteri GÖKBEY, İngiltere semalarında ilk yurtdışı uçuşunu gerçekleştirdi. Yedi dakika süren uçuş, yedi dakikadan daha çok anlam taşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2024 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2024 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Milli helikopter GÖKBEY İngiltere semalarında görüldü!

Birleşik Krallık'ta 22-26 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleşecek dünyanın en prestijli etkinliklerinden olan Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’na Türkiye’den de katılım sağlandı. Türkiye’nin ilk milli helikopteri olan GÖKBEY, yedi dakika süren ilk yurtdışı uçuşunu İngiltere’de gerçekleştirdi. Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen GÖKBEY’in 26 Temmuz’a kadar dört uçuş daha gerçekleştirmesi planlanıyor.

TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, gerçekleşen uçuşun önemine dikkat çektiği açıklamasında, “Burada sahip olduğumuz imkân ve kabiliyetlerimizle, ne kadar iddialı olduğumuzu göstermek için tüm ürünlerimizi sergiliyoruz. Özellikle T625 GÖKBEY'in Farnborough'da uçuş gerçekleştirmesi ülkemiz için çok önemli. Ürünümüze yönelik ciddi talep var. Kısa zamanda birçok platformumuz için ihracat haberleri vermek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  Ayrıca fuarda HÜRJET, T129 ATAK Helikopteri, HÜRKUŞ, T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ve İHA ailesinden de AKSUNGUR, ANKA ve ANKA III'ün 1/7 maketlerinin sergileneceği açıklandı.

Türkiye’nin fuara katılım sağlaması, havacılık alanında ilerlediğini ve uluslararası alanda rekabete hazır olduğunu ifade ediyor. Etkinlik boyunca uluslararası iş birliği anlaşmalarının da imzalanması planlanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.