SON DAKİKA
Hava Durumu

Mehmetçik, deprem bölgesindeki çocuklarla Komando Andı okudu

Türkiye'de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde afetzedelerin yaralarını saran Mehmetçik, çocuklarla birlikte "Komando Andı"nı okudu.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Mehmetçik, deprem bölgesindeki çocuklarla Komando Andı okudu

Türkiye'yi yasa boğan 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geride ağır yıkım, binlerce depremzede ve 45 bin 89 can kaybı kaldı. Depremin ardından hayata tutunan afetzedeler, kurulan çadır kentlerde yaşam savaşı veriyor. Deprem bölgesinde görevli Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensupları ise depremzedelerin yaralarını sarıyor.

MEHMETÇİK, DEPREM BÖLGESİNDEKİ ÇOCUKLARLA KOMANDO ANDI'NI OKUDU

Bugün sosyal medyada Türk askerlerinin moral için afetzede çocuklara Komando Andı okuttuğu görüntüler büyük ilgi gördü. Çocukları bir an olsun yalnız bırakmayan Mehmetçiğin ve mavi bere takan çocukların dilinden şu sözler döküldü:

"Korku nedir bilmeyiz, biz dağların erleri; yuva yaptık göklere, baş döndüren yerlere; engel tanımaz aşarız, yüce engin dağları; el verir uzanırız mor siyah bulutlara. Ben Türk komandosuyum, düşmanı çelik pençemle ezerim; her yerde ben varım, havada, karada, denizde, çölde, çatakta ve batakta. Her zaman ve her yerde, hazır; daima hazır. Kim? Komando! Kim? Komando! Kim? Komando ölmez, vatan bölünmez!"

Ardından hazır ola geçen Mehmetçik ve çocuklar asker selamı verdi.

"GELECEĞİN KAHRAMANMLARINA SELAM VE SEVGİLERİMİZLE"

Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Deprem bölgesindeki hemen her faaliyette görev alan Mehmetçik, çocuklarımıza da ayrı bir özen gösteriyor. Evlatlarımızın her isteğini yerine getirmeye çalışan komandolarımız, onlarla Komando Andı okudu. Geleceğin kahramanlarına selam ve sevgilerimizle" ifadeleri kullanıldı.

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLER

Kırmızı Pazartesi gibi': Hatay'da ne deprem uyarısı dinlenmiş ne sorular  yanıtlanmış

Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan Kahramanmaraş'ta 6 Şubat 2023 saat 04.17'de merkez üssü Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Türkiye İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre uluslararası 4. seviye alarm verildi. Deprem, Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Hatay, Osmaniye, Kilis ve Adana'da şiddetli bir şekilde hissedildi. Ayrıca Suriye'de de hissedilen depremin ardından binlerce kez artçı sarsıntı meydana geldi.

Aynı gün öğleden sonra Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha gerçekleşti. 70'ten fazla ülke, arama kurtarma ekibi, teçhizat ve insani yardım gönderdi. Türkiye, 7 gün milli yas ilan etti.  Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin artçı sarsıntıları ve  depremler gerçekleşmeye devam ediyor. Açıklanan son verilere göre depremlerde can kaybı sayısı 45 bini aştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.