SON DAKİKA
Hava Durumu

Macaristan İsveç’in NATO üyeliğini onaylandı

Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok, İsveç'in NATO'ya katılımını onaylayan kanunu imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2024 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2024 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Macaristan İsveç’in NATO üyeliğini onaylandı

Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok, İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) üyeliğini onaylayan Parlamento kararını imzaladı. Cumhurbaşkanlığı Ofisinden 5 Mart 2024 tarihinde yapılan açıklamada, İsveç'in önümüzdeki günlerde ittifakın 32. üyesi olmasının önünün açıldığı belirtildi.

"NATO'YU DAHA GÜÇLÜ KILACAKTIR"

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, Stockholm'de yaptığı açıklamada "Bu son derece olumlu bir gelişme. Bu karar İsveç'i daha güvenli ve NATO'yu daha güçlü kılacaktır." ifadelerini kullandı. 

MACARİSTAN PARLAMENTOSU, İSVEÇ'İN NATO'YA KATILIMINI ONAYLADI

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın hükûmeti, İsveç'in NATO'ya girişini onaylayan protokolleri ilk olarak Temmuz 2022'de sundu; ancak iktidar partisi milletvekillerinin muhalefeti nedeniyle konu parlamentoda tıkanmıştı. 

Macaristan Parlamentosu, uzun bir zamandır beklenen İsveç’in NATO üyeliğinin onaylanması konusunu 26 Şubat 2024 tarihinde gündemine aldı ve 188 oyla İsveç’in ittifak üyeliğine dahil olması kabul edildi.

İSVEÇ'E DESTEK VEREN SON ÜLKE MACARİSTAN

Türkiye'nin ocak ayında üyelik talebini talebi onaylamasından bu yana, ittifakın 31 üyesi arasında İsveç'e destek veren son ülke Macaristan oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.