SON DAKİKA
Hava Durumu

Kravçuk: "Ukrayna Anayasası'nda Kırım Tatar Milli Özerkliği ile ilgili bölüm olmalı"

Ukrayna’nın ilk Cumhurbaşkanı Leonid Kravçuk, bugün dünyanın Kırım’la ilgili sergilediği tutumunun Kırım Tatarlarının başarısı olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2018 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2018 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kravçuk: "Ukrayna Anayasası'nda Kırım Tatar Milli Özerkliği ile ilgili bölüm olmalı"

Ukrayna’nın ilk Cumhurbaşkanı Leonid Kravçuk, Ukrayna Anayasası’na Kırım Tatar Milli Özerkliği ile ilişkin bir bölüm veya maddenin eklenmesi gerektiğini ifade etti.

 

QHA muhabirine konuşan Kravçuk, “Bu adım Kırım Tatarlarının sayısını arttırmaz, ancak bizim Kırım’ı, zulüm görmüş halkının tarihi vatanı olarak tanımladığımız belli olacak.” diye kaydetti.

 

Uluslararası toplumunun Kırım konusunu unutmadığını ve Kırım’ı işgalden kurtarma konusunda olumlu çözüm elde edebilmek için zaman gerektiğini belirten Kravçuk, “Kırım Tatarları bu konuda çalışıyor. Türkiye destek veriyor ve diğer ülkele. Kırım Tatarları ABD’de çok iyi diasporaya sahip. Kırım Tatarlarıyla ilgili konular dünyanın önde gelen ülkelerinin gündeminde yer alıyor. Ayrıca bugün dünyanın Kırım’la ilgili sergilediği tutum bir bakıma Kırım Tatarlarının başarısı.” dedi.

 

Daha önce, Ukrayna’nın ilk Cumhurbaşkanı Leonid Kravçuk, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın 1954 yılında olduğu gibi kendiliğinden Ukrayna’ya döneceğini ifade etmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.