SON DAKİKA
Hava Durumu

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani'den Türk komutana teşekkür

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, NATO'nun Barış Gücü (KFOR) Komutanlığını yürüten Tümgeneral Özkan Ulutaş'ı ziyaret etti. Osmani, Kosova'da güvenliği sağlamak amacıyla çalışma yürüten KFOR'a ve KFOR Komutanı Ulutaş'a teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2024 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2024 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kosova Cumhurbaşkanı Osmani'den Türk komutana teşekkür

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, 18 Ocak 2024 tarihinde NATO'nun Barış Gücü (KFOR) Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş'ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Osmani, Kosova'nın tamamında güvenliği sağlamak amacıyla sürekli olarak bu görevi yürüten, Sırbistan'ın 24 Eylül 2023'teki saldırılarının ardından sınırda devriye gezen KFOR'a ve Türk komutan Tümgeneral Ulutaş'a teşekkürlerini iletti.

CUMHURBAŞKANI OSMANİ'DEN KOORDİNASYON VURGUSU

Kosova Cumhurbaşkanlığı Ofisinden görüşmeye ilişkin olarak yapılan yazılı açıklamada, "KFOR'a, Kosova Cumhuriyeti topraklarının tamamında güvenliği garanti altına almak amacıyla bu gücün üçüncü müdahale ekibi olarak sürekli görev alması nedeniyle teşekkür etti. Özellikle, Sırbistan'ın 24 Eylül'deki saldırı eyleminin ardından Sırbistan sınırında devriye görevi yapan Kosova kurumlarına destek veren birliklerin sayısını artıran KFOR'a şükranlarını ifade etti." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca şu cümlelere yer verildi:

"Cumhurbaşkan Osmani, Komutan Ulutaş ile yaptığı görüşmede, tüm vatandaşların istikrar ve güvenliğinin yararına, KFOR ile birincil güvenlik ortağı Kosova Polisi arasında devam eden koordinasyonun ve Kosova’daki tüm güvenlik kurumlarıyla koordinasyonun önemini vurguladı" 

Cumhurbaşkanı Osmani ayrıca, Kosova kurumlarının Sırbistan'ın olası saldırılarına müdahale edeceğine ve Kosova'daki barış ve güvenliğin sağlanacağına olan inancının tam olduğunu dile getirdi. 

Görüşmede Mayıs 2023'te KFOR'un çok uluslu kuvvetlerine bağlı askerlerin yaralanmalara illşkin bilgi verildi.

Tümgeneral Ulutaş, Eylül 2023'te devraldığı KFOR Komutanlığı görevini 1 yıl boyunca sürdürecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.