SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu: “Putin elindeki esirleri ‘takas malzemesi' olarak kullanıyor”

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukraynalı siyasi tutsakları elinde ‘takas malzemesi’ olarak tuttuğunu dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2018 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2018 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu: “Putin elindeki esirleri ‘takas malzemesi' olarak kullanıyor”

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kremlin yönetiminin ‘takas malzemesi’ olarak Ukraynalı esirleri elinde tuttuğunu ifade etti.



 



KIRIMOĞLU: ''SENTSOV VE BALUH SUÇSUZ, TAKAS KONUSU AÇILIRSA ELLERİNİ KANA BULAYAN RUS TERÖRİSTLERİNDE İADE EDİLMESİ GEREK''



 



Ukrayna’da bir televizyon kanalında yayınlanan programa katılan Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın Kırım Tatarlarından Sorumlu Yetkilisi, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, işgale karşı çıkarak Rusya tarafından hukuksuz bir şekilde tutuklanan kişileri hatırlattığı konuşmasında, “Sentsov’u biriyle takas etmek Putin’in ilgisini çekmiyor. Çünkü Ukrayna’da tutuklu olan Rus vatandaşların hayatı onu ilgilendirmiyor. Ayrıca bana göre bu tarz takas çok da ahlaki değil. Sentsov ve Baluh suçsuz insanlar. Kendi ülkelerini seven insanlar. Onlar bir suç işlemediler. Sadece Kırım’ın Rusya tarafından işgaline karşı çıkıyor ve Ukrayna toprak bütünlüğünü savunuyorlar. Yani onlar aslında, 29 Mart 2014 tarihli BM Genel Kurulu kararı da dahil olmak üzere, Rusya’nın yasa dışı Kırım’ı işgal ettiğini ifade eden uluslararası normlar çerçevesinde hareket ediyorlar. Takas konusu açılırsa bu insanlar karşılığında suç işleyen ve ellerini kana bulayan Rus teröristlerin iade edilmesi gerekecek. ” şeklinde konuştu.



 



 174240



 



''PUTİN BU İNSANLARI ESİR ALIYOR, BUGÜN İKİ KİŞİ SERBEST BIRAKSA BİLE YARIN ONLARCA İNSANI SUÇSUZ BİR ŞEKİLDE HAPSE ATACAK''



 



Rus yönetiminin bir taraftan bir kişiyi iade ederken, diğer taraftan daha fazla kişiyi tutukladığını kaydeden Kırımoğlu, “Putin sürekli olarak tutukladığı kişileri ‘takas malzemesi’ olarak tutuyor. Onların bir suç işleyip işlememesi önemli değil. Sadece bu insanları esir alıyor. Bu yüzden bugün bir iki kişiyi serbest bırakırken, yarın belki onlarca belki daha fazla kişiyi hapse atacak.” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.