SON DAKİKA
Hava Durumu

Kırımoğlu'ndan Topçu'ya destek ve taziye ziyareti

Kırım Tatar halkının millî lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesislerine yönelik gerçekleşen terör saldırısı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya taziye ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2024 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırımoğlu'ndan Topçu'ya destek ve taziye ziyareti

Türkiye'nin başkenti Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan'daki tesislerine 23 Ekim saat 15:26'da bir terör saldırısı düzenlendi. 5 kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı saldırı sonrasında, Kırım Tatar halkının millî lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'yu ziyaret ederek taziye dileklerini iletti.

Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından tertip edilen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı için İstanbul'da bulunan Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, terör saldırısı sonrasında Ankara'ya geçerek, 24 Ekim 2024 tarihinde taziye ve destek ziyaretlerinde bulundu.

Görüşmede Kırımoğlu'na, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov ve Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov eşlik etti.

"DAİMA TÜRKİYE'NİN YANINDA OLACAĞIZ"

Türkiye'de terörün malesef devam ettiğini ve bundan büyük üzüntü duyduklarını kaydeden Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, "İnanıyoruz ki, Türkiye bu zorlukları aşacaktır. Teröristlerin kökünü kurutacaktır." dedi.

Terör saldırısı neticesinde şehit olanlara rahmet, yaralılara bir an önce şifa niyaz eden Kırımoğlu, "Biz daima Türkiye'nin yanında olacağız. Türkiye hem bizim akrabamız hem de bizim toprağımızın devamı gibi... Burada 5 milyona yakın Kırım asıllı Türk yaşamaktadır." şeklinde konuştu.

KIRIMOĞLU'NDAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Görüşmede Kırımoğlu ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti. Geçen eylül ayında Kıyiv'de tertip edilen Dördüncü Kırım Platformu Liderler Zirvesi'ne gönderdiği video mesajında, Kırım Tatarlarına ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne yönelik mesajların "büyük bir manevi destek" olduğunu belirten Kırımoğlu, "Fırsattan istifade yine söylemek istiyorum. Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Kırım Platformu'nda yaptığı konuşma çok tesir etti. Gerek Ukrayna'da gerekse dünyanın diğer ülkelerinde Recep Tayyip Erdoğan’ın Kırım'la ilgili sözleri çeşitli internet platformlarında paylaşıldı. Bizim için bu büyük bir manevi destektir. Allah razı olsun." diye konuştu.

"MÜCADELEMİZ KÖKLERİNİ KURUTANA KADAR DEVAM EDECEKTİR"

Görüşmede konuşan Yalçın Topçu, "Dün milletçe yaşadığımız hain terör saldırısı üzerine acımızı paylaşmak için yapmış olduğunuz bu değerli ziyaret ve taziye dilekleriniz için çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Zatialinizin de malumları olduğu üzere Ukrayna'nın Kırım dahil toprak bütünlüğüne her zaman destek veren bir ülke olarak, bölgemizde ve dünyada kalıcı bir barışın sağlanması için uluslararası her platformda en üst düzeyde kararlı bir şekilde gereğini yapıyor Kırım Tatarı soydaşlarımız ve Ukrayna halkına her türlü insani desteğimizi sürdürüyoruz." diye konuşan Topçu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, milleti ve vatanının tekliğine, birliğine ve dirliğine kastetmeye çalışan küresel kuklacıların kuklalarına asla fırsat vermeyeceğini vurguladı.

Topçu konuşmasını şöyle sürdürdü:

Sakarya'da, Dumlupınar'da dedelerimizin karşısında, kukla dedeleri ile birlikte hangi akibeti yaşadıysa, bugünde de bizler Türkü, Kürtü, Alevisi, Sünnisi ile onların torunlarına ve kuklalarına aynı akibeti yaşatacağız.

Her türden terör ve teröristle, sahipleriyle her şart ve her zeminde mücadelemiz kararlılıkla ve çok boyutlu olarak köklerini kurutana kadar devam edecektir.

Atatürk’ün; “Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.” sözünün gereğini devlet ve millet el ele yerine getirdiklerini kaydeden Topçu , konuimasını şu şekilde tamamladı:

TUSAŞ'a yapılan bu alçak saldırıda şehit olan canlarımıza Cenâb-ı Hak'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve milletimize baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Allah, devletimizi payidar, birlik ve dirliğimizi daim, milletimizi kaim eylesin.

Değerli varlığınızı tekrar saygıyla selamlıyor milletimizin evi olan evinize hoş geldiniz diyorum.

Görüşme sonrasında Kırımoğlu Topçu'ya Kırım Cephesi tarafından basılan ve üzerinde "Kırım Ukrayna'dır!" yazılı hatıra parası, Topçu ise Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı için üretilen hatıra parası takdim etti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.