Kırım halkı, et yerine sebzeyi tercih etmeye başladı
Kırım halkı, et yerine sebzeyi tercih etmeye başladı
Haber Giriş Tarihi: 04.12.2009 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2009 14:26
Kaynak:
Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım sakinleri, bu yıl et ürünlerinden çok sebzeleri tercih etti. Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde ticaret ve tüketici haklarından sorumlu komitenin başkanı Svetlana Nemiroviç, 3 Aralıkta yapılan komite toplantısında bu yılın Ocak- Ekim döneminde Kırım’da kırmızı ve beyaz et tüketiminin ortalama %20 oranında düştüğünü kaydetti. Nemiroviç’in verdiği bilgilere göre söz konusu dönemde sucuk, salamın ve tütsülenen et ürünleri tüketiminin %30, şeker tüketiminin %15, yumurta tüketiminin %21 azaldığını belirtti. Öte yandan söz konusu dönemde patates tüketimi %75, sebze tüketimi %50, votka ve diğer alkollü içeceklerin tüketiminin %11 arttığı tespit edildi. Nemiroviç’e göre, et ürünleri talebinin azalamasının bu ürünlerin piyasadan çekilmesine yol açtı, bu da bazı ticari şirketlerin kapanmasına neden oldu. Osman Bayramaliyev
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Kırım halkı, et yerine sebzeyi tercih etmeye başladı
Nemiroviç’e göre, et ürünleri talebinin azalamasının bu ürünlerin piyasadan çekilmesine yol açtı, bu da bazı ticari şirketlerin kapanmasına neden oldu.
Osman Bayramaliyev
QHA
Son Haberler