SON DAKİKA
Hava Durumu

KFOR Komutanı Ulutaş, Kosova'daki güvenliği Sırbistan Genelkurmay Başkanı Mojsilovic ile görüştü

KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş, Kosova'daki güvenlik durumunu görüşmek üzere Sırbistan Genelkurmay Başkanı Milan Mojsilovic ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2024 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2024 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
KFOR Komutanı Ulutaş, Kosova'daki güvenliği Sırbistan Genelkurmay Başkanı Mojsilovic ile görüştü

NATO'nun Kosova'daki Barış Gücü (KFOR) komutanlığını üstlenen Türkiye, Kosova ile Sırbistan arasındaki gerilimi masaya yatırıyor. Buna bağlı olarak KFOR Komutanı Tümgeneral Özkan Ulutaş, 7 Ağustos 2024 tarihinde bölgedeki güvenlik durumunu, bölgesel istikrar ile iş birliği faaliyetlerini görüşmek üzere Sırbistan Genelkurmay Başkanı Milan Mojsilloviç ile bir araya geldi.

KFOR, KOSOVA'DAKİ İNSANLARIN GÜVENLİ YAŞAMINA KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEK

İkili, görüşmelerinin düzenli bir etkileşmin parçası olduğunu dile getirdi. KFOR tarafından yapılan yazılı açıklamada Tümgeneral Ulutaş, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararına dayanan Kosova'daki insanların güvenli yaşamına ve hareket özgürlüğüne katkıda bulunma görevini zamanında ve tarafsız bir şekilde uygulamaya devam ettiğini vurguladı. 

Sırbistan'ın Kosova'nın kuzeyine yönelik müdahaleleri bölgedeki güvenliği derinden sarsıyor. Kosova'nın egemenliğini kabul etmeyen Sırbistan, Sırpların yoğunlukta yaşadığı Kosova'nın kuzeyinde askerlere yönelik tahrik edici eylemlerde bulunuyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.