SON DAKİKA
Hava Durumu

Kazakistan'da felaketin izleri siliniyor: Yedi yüz konut inşa edildi

Kazakistan'da "80 yılın en büyük felaketi" olarak nitelendirilen sel felaketinin yaraları sarılıyor. Selden etkilenen aileler için 7 yüz yeni konut inşa edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2024 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2024 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kazakistan'da felaketin izleri siliniyor: Yedi yüz konut inşa edildi

Kazakistan'da 2024 yılında gerçekleşen sel felaketi "80 yılın en büyük felaketi" olarak nitelendirilirken, gerçekleşen felaket süresince ülkedeki on bölgede olağanüstü hâl ilan edildi.

Sel sebebiyle on binden fazla konutun hasar gördüğü ülkede, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, verdiği talimatla yeni konutlar yapılmasını istedi. Bu doğrultuda devlet tarafından Kazakistan'ın kuzeyinde bulunan Kızılyar (Petropavl) şehrinde 7 yüz konut inşa edildi.

Kazakistan Başbakan Yardımcısı Kanat Bozumbayev ise Cumhurbaşkanı Tokayev'in talimatını gerçekleştirdiklerini ve selde evleri zarar gören 3 bin 893 ailenin ev anahtarlarını teslim ettiklerini açıkladı. Ayrıca projenin gerçekleşmesini destekleyen Türk şirketlerine de teşekkürlerini iletti. 

Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Mustafa Kapucu da Türkiye'nin bu süreçte Kazakistan'a destek olduğunu belirterek, bölgede yaşanan her olayın Türkiye tarafından yakından takip edildiğini vurguladı.

TÜRKİYE FELAKETİN YARALARINI SARMADA YARDIMCI OLDU

Gerçekleşen felakette Türkiye'den kurum ve kuruluşlar da seferber olmuştu. Sel felaketinin yaşandığı bölgeye iki yüz ton insani yardım gönderilmişti. Kazakistan'da bulunan iş adamları da gıda ve lojistik konusunda ülkeye yardım etmişlerdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.