SON DAKİKA
Hava Durumu

Karadeniz'de mayın temizliği: "Üçlü Girişim" mutabakatı İstanbul'da imzalanacak

Karadeniz'deki mayın tehlikesine yönelik Türkiye'nin öncülüğünde Romanya ve Bulgaristan ile başlatılan "Üçlü Girişim" kapsamında Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu Mutabakatı yarın İstanbul'da imzalanacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.01.2024 20:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.01.2024 20:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Karadeniz'de mayın temizliği: "Üçlü Girişim" mutabakatı İstanbul'da imzalanacak

Karadeniz'deki mayın tehlikesine karşı Türkiye'nin öncülüğünde Romanya ve Bulgaristan ile başlatılan "Üçlü Girişim" kapsamında Karadeniz Mayın Karşı Tedbirleri (MCM Black Sea) Görev Grubu Mutabakatı 11 Ocak 2024 tarihinde İstanbul'da imzalanacak. Mutabakat metninin imzalanacağı törenin Sarıyer'deki Kalender Kasrı'nda saat 11.00'de düzenlenmesi planlanıyor.

Mutabakat metnini, Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Romanya Savunma Bakanı Angel Tilvar ve Bulgaristan Savunma Bakan Yardımcısı Atanas Zapryanov'un imzalaması bekleniyor.

KARADENİZ'İN EMNİYETİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK

Karadeniz'de seyrüsefer emniyetine katkı sağlaması hedeflenen grubun herhangi bir ülke ile yapıya karşı veya alternatif olarak teşkil edilmediği, sadece savunma amaçlı oluşturulduğu kaydediliyor.

Yıllık Harekat Planı'nın tatbikat, eğitim ile liman ziyaretleri gibi konuları da içerecek şekilde yıllık belirlenmesi hususlarında uzlaşıldığı belirtiliyor.

Üç kıyıdaş NATO müttefiki ülkenin "MCM Black Sea" inisiyatifiyle operasyonel olarak işlevsel halde Karadeniz'i tekrar güvenli bir bölge haline getirmek için çalışmalarına devam edeceği vurgulanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.