SON DAKİKA
Hava Durumu

Karadeniz'de kriz: Rus Füzesi Mısır’a giden gemiye saldırdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın Karadeniz'de Mısır'a giden bir buğday kargosuna füze saldırısı düzenlediğini açıkladı. Saldırının ardından can kaybı yaşanmadığı belirten Zelenskıy, gıda güvenliğinin uluslararası öneme sahip olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.09.2024 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.09.2024 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Karadeniz'de kriz: Rus Füzesi Mısır’a giden gemiye saldırdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Rusya'nın Karadeniz'de Mısır’a yönlenen bir buğday kargosunu hedef alarak füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Zelenskıy yaptığı açıklamada, "Bugün Karadeniz'de Ukrayna kara sularını terk ettikten hemen sonra bir sivil gemi füze saldırısına uğradı. İlk belirlemelere göre, can kaybı yaşanmadı." dedi.

GIDA GÜVENLİĞİ VE KÜRESEL İSTİKRAR VURGUSU

Volodımır Zelenskıy, Ukrayna'nın dünya genelinde gıda güvenliğine önemli katkılar sunduğunu belirterek, "Birçok ülkenin iç istikrarı ve geçim kaynakları, gıda ihracatı koridorlarının güvenliğine bağlıdır." ifadesini kullandı. Ayrıca, Ukrayna'nın limanlarını, Karadeniz'i ve küresel gıda tedarikini korumak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurgulayan Zelenskıy, "Hayatları korumak Ukrayna için gerçek bir önceliktir ve bu, her ülkenin önceliği olmalıdır. Dünyanın tepkisini bekliyoruz. Buğday ve gıda güvenliği asla füze hedefi olmamalıdır". ifadelerini kullandı.

DONETSK'TE İNSANİ MİSYON HEDEF ALINDI

Zelenskıy, Rusya'nın Donetsk bölgesinde Uluslararası Kızılhaç Komitesinin insani misyonuna ait araçlara saldırı düzenlediğini ve bu saldırıda üç kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bu gelişmeler, bölgede insani yardım çalışmalarının ve uluslararası desteğin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.