SON DAKİKA
Hava Durumu

İtalya Başbakanı Meloni’nin NATO Zirvesi’nden beklentisi ne?

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, NATO Zirvesi’nden birlik olma ve değişen dünyaya uyum sağlama konusunda önemli bir mesaj göndermesini bekliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İtalya Başbakanı Meloni’nin NATO Zirvesi’nden beklentisi ne?

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, 9-11 Temmuz 2024 tarihlerinde ABD’nin başkenti Vaşington’da gerçekleşecek NATO Zirvesi’ne ve gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.

Meloni, bu zirveden beklentisini "NATO'nun, 75. yıl dönümünde, tarihin bu özel anında, birlik olma ve değişen dünyaya uyum sağlama konusunda önemli mesaj göndermesidir."  ifadeleriyle belirtti.

Rusya'nın 8 Temmuz 2024 tarihinde Kıyiv’de çocuk hastanesine saldırı düzenlemesine ilişkin Meloni, "Kıyiv'deki çocuk hastanesinin bombalanmasının ardından sokaklarda hasta çocukların görüntüleri bana korkunç geliyor." dedi. Ayrıca Meloni, Ukrayna'ya yönelik desteğin bu zirvenin de gündeminde yer alacağını söyledi.

İşgalci Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kıyiv'e 8 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirdiği hava saldırısında Ohmatdıt çocuk hastanesini hedef almıştı.İşgalci Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 8 Temmuz 2024 tarihinde yaptığı saldırılarda ise toplamda 38 kişi hayatını kaybetti, 190 kişi ise yaralandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.