SON DAKİKA
Hava Durumu

ISW: Rusya, İran ve Kuzey Kore ile ilişkilerini derinleştiriyor

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rusya'nın Ukrayna'da cephede İran ve Kuzey Kore ile ilişkilerini derinleştirdiğini iddia etti.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2024 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2024 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ISW: Rusya, İran ve Kuzey Kore ile ilişkilerini derinleştiriyor

Amerikan Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), Rusya'nın Ukrayna'da cephede kendisine ölümcül yardım sağlayan İran ve Kuzey Kore ile ilişkilerini derinleştirdiğine dair kanıtlar olduğunu ileri sürdü. ISW, Rusya'nın Ukrayna'da kullanılmak üzere Rus ordusuna ölümcül yardım karşılığında hem İran hem de Kuzey Kore ile ikili ilişkilerini derinleştirmeye devam ettiğini söyledi.

ISW'nin yayımladığı raporda kanıtlara ilişkin veriler sunuldu. Veriler çerçevesinde, İran'ın devlet haber ajansı Mehr, İran'ın Ekim 2024'te adı açıklanmayan bir Rus istasyonundan Hod-Hod ve Kosar uydularını alçak Dünya yörüngesine fırlatacağını bildirdi. Bloomberg'in haberine göre, Kuzey Kore'nin gayri safi yurt içi hasılası, 2019'dan bu yana yıllık bazda düşüş gösterdikten sonra 2023'te 2022'ye kıyasla yüzde 3,1 büyüdü.

Güney Kore Merkez Bankası, Kuzey Kore'nin demir, çelik, bakır, nikel ve alüminyum üretimi de dahil olmak üzere ağır ve kimyasal sanayilerinin 2023 yılında yüzde 8,1 ile en fazla büyüyen sektör olacağını tahmin ediyor. Güney Kore Savunma Bakanı Şin Won-sik, daha önce yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kuzey Kore'ye silah karşılığında gıda tedarik etmesinin, Pyongyang'ın fiyatları istikrara kavuşturmasına ve ülkedeki iç üretimi canlandırmasına yardımcı olduğunu belirtmişti.

Kuzey Kore'nin Rusya'ya 4,8 milyon top mermisi transfer ettiği, İran'ın ise Rusya'ya Şahed-136/131 İHA'ları ve bileşenleri sağladığı bildiriliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.