SON DAKİKA
Hava Durumu

İsviçre, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletti

İsviçre, AB'nin yaptırım listelerine katılarak Rusya'ya karşı yaptırımlarını genişletti. İsviçre, 69 gerçek kişi ve 86 tüzel kişiye daha yaptırım uygulayacak.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsviçre, Rusya'ya karşı yaptırım listesini genişletti

İsviçre hükûmetinin resmî internet sayfasında, 8 Temmuz'da İsviçre Ekonomi, Eğitim ve Araştırma Federal Departmanının Rusya'ya karşı yaptırım listelerini genişlettiği bildirildi.

Böylece İsviçre, AB'nin kabul ettiği ek yaptırım listelerine katıldı. Rusya'nın Ukrayna'ya karşı devam eden askerî saldırısına yanıt olarak, AB 24 Haziran'da 14. yaptırım paketi çerçevesinde Rusya'ya karşı yeni önlemler aldı.

İsviçre Ekonomi, Eğitim ve Araştırma Federal Departmanı, kendi yetki alanında, 69 gerçek kişi ve 86 tüzel kişiye daha yaptırım uygulayacak.

Yeni yaptırımlar, ağırlıklı olarak iş adamlarına, propagandacılara, askerî ve yargı organlarının temsilcilerine, Ukraynalı çocukların kaçırılmasından sorumlu olanlara ve Rusya Federasyonu Federal Güvenlik Servisi çalışanlarına yönelik olacak.

Yaptırımların yeni hedefleri arasında, özellikle Rus savunma sektöründe faaliyet gösteren şirketler ile yaptırımlardan kaçınmada aktif rol oynayan finans ve ticaret sektöründe faaliyet gösteren şirketler bulunuyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.