SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma eyleminde Rus parmağı!

İsveç'te Rus yanlısı aşırı sağcı gazeteci Chang Frick'in, Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eylemi için İsveç makamlarına para ödediği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 09:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma eyleminde Rus parmağı!

İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemi provokasyonu çerçevesinde yeni bir skandal daha ortaya çıktı. İsveç'te çalışan, Rusya'ya yakınlığıyla bilinen aşırı sağcı gazeteci Chang Frick, İslam karşıtı Rasmus Paludan'a provokasyon yapması için İsveç makamlarına 320 İsveç Kronu (31 ABD Doları) ödediğini itiraf etti.

İsveç'te Türkiye'ye yönelik yapılan İslamofobik saldırı, etkisini halen sürdürüyor. Danimarka asıllı, İsveç vatandaşı Rasmus Paludan'ın Stokholm ve Kopenhag'da Kur'an-ı Kerim'i yaktığı provokatif eylemin sonuçları ortaya çıktı. İsveç medyasına göre İslam düşmanı Paludan'ın Kur'an-ı Kerim'i yakması için ücret izni ödendi. The Guardian gazetesi ise Paludan'ın provokatif saldırısı için Rus yanlısı aşırı sağcı gazeteci Chang Frick'in ücret ödediğini doğruladı. 

KREMLİN'E YAKINLIĞIYLA BİLİNEN GAZETECİ, 320 İSVEÇ KRONU ÖDEDİ

Buna bağlı olarak Kremlin'e yakınlığıyla bilinen aşırı sağcı gazeteci Frick'in, izin için İsveç makamlarına 320 İsveç Kronu (31 ABD Doları) ödediği tespit edildi. The Insider'e röportaj veren Frick, izin ücreti ödediğini itiraf ederek, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasının kendi fikri olmadığını belirtti. Öte yandan Frick, Rusya'yı 2014 yılında Kırım'ı işgalini desteklemediğini de sözlerine ekledi.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ BAŞVURUSU DURDURULDU

NATO üyesi olmaya hazırlanan İsveç'in onay almayı beklediği Türkiye'den yeni bir karar geldi. Rusya karşıtı NATO üyeliğine hazırlanan İsveç'teki provokatif eylemler nedeniyle Türkiye, üyeliği desteklemeyeceğini söyledi. Söz konusu olaylara müdahalede bulunmayan İsveç hükumeti ise NATO üyelik başvurusunu durdurdu. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.