SON DAKİKA
Hava Durumu

İsveç'te Kurban Bayramı'nın ilk gününde Kur'an-ı Kerim provokasyonu!

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı provokatör Salwan Momika, Stockholm Camisi önünde kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'i yaktı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2023 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2023 18:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsveç'te Kurban Bayramı'nın ilk gününde Kur'an-ı Kerim provokasyonu!

İsveç'in Medbargareplatsen bölgesindeki Stockholm Camisi'nde Irak asıllı Salwan Momika isimli provakatör İslam aleminin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'i yaktı. İsveç basını, polislerin eylem yapılmasına izin verdiğini ve kuvvet takviyesi istediğini belirtmişti.

STOCKHOLM'DE KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK PROVOKASYON!

Kurban Bayramı'nın ilk gününde Momika isimli eylemci önce İslam'a dair hakaret içerikli söylemler sarf etti ardından yera atıp üzerine bastığı Kur'an-ı Kerim'i yaktı. İsveç Emniyeti herhangi bir olay çıkmaması için Stockholm'deki bütün polisleri olay yerine çağırdı. 

Stockholm Camisi Derneği Başkanı Mahmut Khalfi provakasyonun Müslümanları derinden üzdüğünü belirterek, "Müslüman üyelerimiz bizi arayarak çok incindiklerini, endişe duyduklarını ve kutsal değerlerine hakaret nedeniyle kendilerini güvende hissetmediklerini söylüyor" dedi.

İsveç Farklı Renkler (Nyans) Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel ise skandal eylemi kınadı. Anadolu Ajansına değerlendirmede bulunan Yüksel, "İsveç hükumeti okullarda başörtüsü yasağı üzerinde çalışırken, Kurban Bayramı'nda Kur'an-ı Kerim yakılması Müslümanları derinden yaralamıştır. İsveç'teki Müslüman toplum, Kur'an-ı Kerim yakılmasının önlenmesi ve İslamofobi ile mücadelede Türkiye'den destek bekliyorlar" ifadelerini kullandı. 

İsveç polisinin aldığı kararla Kur'an-ı Kerim'i yakma yasağı ülke gündemindeyken İsveç Yüksek Mahkemesi 12 Haziran 2023 tarihinde bu yasağı kaldırmıştı. 

İSVEÇ'İN NATO SÜRECİ

İsveç ve Finlandiya, NATO'ya üyelik sürecine Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı saldırıların ardından adım attı. Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 30 NATO üyesi ülkesinden onay alması gereken İsveç ve Finlandiya, 28 ülkenin onayını aldı. Bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına destek verdiği için Türkiye'nin onayına takılan iki ülke, 29 Haziran 2022'de Madrid Zirvesi'nde Üçlü Muhtıra imzaladı. Teröristlere destek vermeyeceklerine dair taahhütte bulunan Finlandiya Türkiye ve Macaristan tarafından onay alarak NATO'ya girmeyi başardı.

Ancak Kasım 2022'de İsveç'te teröristlerin, Türk bayrağının üzerinde yürümesine, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketinin asılmasına ve son olarak Kur'an-ı Kerim'i yakmasına sessiz kalan İsveç hükumetine tepkiler çığ gibi büyüdü. Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğine onay sürecini askıya aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.