SON DAKİKA
Hava Durumu

İspanya, Kosova’nın pasaportunu tanıdı

Kosova'nın Avrupa Entegrasyonu, Kalkınma ve Diyalogdan Sorumlu Birinci Başbakan Yardımcısı Besnik Bislimi, İspanya’nın Kosova Cumhuriyeti pasaportunu tanıdığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 09:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İspanya, Kosova’nın pasaportunu tanıdı

Kosova'nın Avrupa Entegrasyonu, Kalkınma ve Diyalogdan Sorumlu Birinci Başbakan Yardımcısı Besnik Bislimi, 7 Ocak 2023 tarihinde İspanya’nın Kosova Cumhuriyeti pasaportunu tanıdığını duyurdu.

Bislimi konuya ilişkin açıklamasınd,a Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Göç ve İçişleri Genel Müdürlüğü (DG Home), artık İspanya'nın da Kosova Cumhuriyeti pasaportlarını tanıdığını duyurdu. Yani bu ülkeye artık vizesiz seyahat edebiliyoruz” ifadelerini kullandı. Bislimi, Kosova vatandaşları için olumlu gelişmelerin olacağını da belirtti.

KOSOVA SEYEHAT BELGELERİ DİĞER AB ÜYELERİ TARAFINDAN TANINIYORDU

Kosova,  2008'de Sırbistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti. Ancak Kosava; İspanya, Yunanistan, Romanya, Slovakya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi olmak üzere 5 AB üyesi tarafından henüz tanınmadı. İspanya dışındaki diğer AB ülkeleri ise Kosova Cumhuriyeti seyahat belgelerini tanımıştı.

KOSOVA VATANDAŞLARINA SCHENGEN VİZESİ İZNİ

Avrupa Birliği'nin Schengen vizesine tâbi olan Kosova, Balkanlar'da vize izni olmayan son ülkeydi. Buna göre Kosova vatandaşları artık gittikleri Schengen bölgesinde 6 ay içerisinde 90 gün ülkede kalabilecek. Vize yalnızca turistik seyahatlar için geçerli olup; vatandaşlar çalışma iznine sahip olamayacak.  Avrupa Entegrasyonu sayfasında, Schengen vizesine sahip olan vatandaşların, nasıl seyahat edebileceğine ilişkin bilgiler paylaşıldı.

SCHENGEN'E ÜYE OLAN ÜLKELER

Schengen'e üye olan ülkeler arasında; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan yer alıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.