SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalci Rusya sözleşmeli asker alımlarında sorun yaşıyor!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, Rusya'nın sözleşmeli asker alanında yaşadığı sorunların cepheye de yansıyacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2024 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2024 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalci Rusya sözleşmeli asker alımlarında sorun yaşıyor!

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Ana İstihbarat Müdürlüğü Temsilcisi Andriy Yusov, United News televizyon kanalına verdiği demeçte saldırgan devlet Rusya’nın teçhizat ve insan gücü açısından sıkıntı çektiğini vurguladı.

Andriy Yusov, “Bu tür tahminler, insan gücü ve teçhizat, düşman kuvvetleri ve araçlarındaki büyük kayıplar temelinde yapılır. Bu kayıpları telafi edebilirler ancak yeni sözleşmeli askerlerin işe alınmasında zaten ciddi sorunları var.” ifadelerini kullandı. Saldırgan devlet Rusya’nın bu konuda yeni teşvik yöntemleri geliştirmeye çalıştığına değinen Yusov, yöntemlerin zayıf kaldığını belirtti.  Temsilci Yusov, Rusya’nın yaşadığı insan gücü alım planında yaşanan sorunların cephedeki durum üzerinde etkisi olacağını vurguladı.

Ayrıca düşmanın zayıf olduğu noktalardan birinin de silah, araç ve teçhizat eksikliği olduğunu belirtti. Andriy Yusov, bu durumu “Düşman esas olarak eski Sovyet silahlarının hizmet dışı bırakılması ve modernizasyonuna odaklanmış durumda. Ancak özellikle yaptırım politikası nedeniyle yeni ekipman üretiminde, modern elektronik sistemlere, optiklere, iletişim sistemlerine erişim konusunda düşmanın sorunları var.” ifadeleriyle özetledi.

RUS BİRLİKLERİ BİR SÜRE SAVUNMADA KALACAK

Ukrayna Ulusal Muhafızları Komutanı Oleksandr Pivnenko da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Rus birliklerinin aktif saldırılar düzenleyemeyeceği ve savunmada kalacağını ifade etmişti. Pivnenko, bu süre içerisinde Ukrayna birliklerinin gelişmeye, hazırlıklı olmaya ve teçhizat konusunda güçlenmeye odaklanması gerektiğini belirtti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.