SON DAKİKA
Hava Durumu

Irkçı Rus vekilden Ukrayna halkına çirkin sözler!

Rusya Devlet Duması Milletvekili, Duma'nın Bölgesel Politika Komitesi Başkanı Aleksey Didenko, hem Ukrayna devletine hem de Ukrayna halkına çirkin sözler sarf etti. Rus şovenist politikacı, "Ne bu devlet ne de bu devlet dili var olmalı" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2023 01:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irkçı Rus vekilden Ukrayna halkına çirkin sözler!

Rusya Federasyonu'nda Putin'in, Ukrayna'ya karşı topyekun savaş başlattığı 24 Şubat 2022'den bu yana artan ırkçı nefret ve şovenizm toplumun her katmanında kendisini göstermeye başladı. Ukrayna'ya karşı Rusya toplumunda faşist ve ırkçı saldırılar da her geçen gün artıyor.

Tomsk Şehir Duması üyesi Vasiliy Eremin, Ukrayna diline ve Ukrayna devletine ırkçı hakaretler eden Rusya Devlet Duması Milletvekili, Devlet Dumasının Bölgesel Politika Komitesi Başkanı Aleksey Didenko hakkında 6 Haziran 2023 tarihinde suç duyurusunda bulundu. Rus politikacı Vasiliy Eremin, ırkçı Rus politikacı hakkında, “Savcılara seslenmek istiyorum: Bu etnik nefreti körüklemek değil mi? Didenko'yu Ceza Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında soruşturmanızı rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

ALEKSEY DİDENKO: NE BU DEVLET NE DE BU DİL VAR OLMALI!

Rusya Liberal Demokrat Partisi Milletvekili Aleksey Didenko, mayıs ayında katıldığı bir konferansta Ukraince’yi "düşman dili" olarak nitelendirerek, Ukrayna halkına karşı ırkçı ve faşist söylemlerde bulundu. Didenko, Ukraince’ye sadece askeri tercümanların ihtiyacı olabileceğine dair tuhaf açıklamalar yaptı. Didenko söz konusu ırkçı açıklamasında, Ukrayna ve Ukraince'yi kast ederek, "Ne bu devlet ne de bu dil var olmalı" dedi.

DİDENKO: BİZİMLE ARKADAŞ OLMAK İSTİYORLARSA RUSÇA KONUŞSUNLAR!

Öte yandan, konuşma sırasında katılımcılardan birisinin Aleksey Didenko’ya, Rusya Ceza Kanunu'ndaki milli kin ve düşmanlığa teşvik maddesini hatırlattığı kaydedildi. Didenko'nun katılımcıya sert bir üslupla karşılık verdiği öğrenildi. Aleksey Didenko, “Neden beni ceza kanunuyla tehdit ediyorsun? Çok korktum! Ne bu devlet ne de bu dil olmalı, temizleyin!” dedi. Irkçı Rus milletvekilinin, aynı programda, “Bizimle arkadaş olmak istiyorlarsa Rusça konuşsunlar” ifadesini kullandığı ortaya çıktı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.