SON DAKİKA
Hava Durumu

İran'da öğretmen açığı zirveye ulaştı!

İran'da 176 bin öğretmen açığı bulunuyor. 72 bin öğretmenin emekli olmasıyla bu sayı 248 bine ulaşacak. Öğretmenler, haklarının ihlali nedeniyle protesto gösterileri düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2024 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2024 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran'da öğretmen açığı zirveye ulaştı!

İran'da şu anda 176 bin öğretmen açığı bulunuyor ve bu eğitim yılının başına kadar 72 bin öğretmenin daha emekli olmasıyla bu sayı 248 bine ulaşacak. İran Meclis Araştırmaları Merkezi Başkanı Babek Nigahdari, hükümetin öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yüklü miktarda borcu olduğunu ve öğretmen açığının daha da artacağını belirtti.

Son yıllarda maaşların artırılmaması ve zamanında ödenmemesi nedeniyle binlerce öğretmen mesleği bırakmak zorunda kaldı. Öğretmenler, haklarının ihlali nedeniyle sürekli protesto gösterileri düzenliyorlar.

UNESCO, İRAN'DA ÖĞRETMEN KRİZİ OLDUĞUNU VURGULADI

UNESCO'nun 2024 yılına ait öğretmen raporunda, dünya genelinde öğretmen açığının ciddi bir sorun olduğu ve İran'ın da bu krizden etkilenen ülkeler arasında bulunduğu vurgulanmakta. Raporda, öğretmenlerin desteklenmesi ve eğitim sistemlerinin daha dayanıklı hale getirilmesi gerektiği belirtilmekte.​

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.