SON DAKİKA
Hava Durumu

İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan helikopter, 19 Mayıs'ta İran'ın kuzeybatısındaki dağlık bölgeye düştü ve Türk İHA'sı Akıncı tarafından yeri tespit edilerek öldüğü doğrulandı. Peki İran'da yeni Cumhurbaşkanı ne zaman belli olacak?

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2024 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2024 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran'da Cumhurbaşkanlığı seçimi ne zaman?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim  Reisi'yi taşıyan helikopter, 19 Mayıs İran'ın kuzeybatısındaki dağlık bölgeye düştü ve Türk İnsansız Hava Aracı (İHA) Akıncı tarafından yeri tespit edilerek öldüğü doğrulandı. Bunun üzerine ülkede OHAL ilan edildi. Ülkenin Ruhani Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hameney, ülkenin üst düzey bürokratlarını toplayarak, Reisi'nin yerine geçici olarak İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Muhbir'i getirdi.

ÜÇLÜ TOPLANTI YAPILDI

İran resmî ajansı IRNA’nın haberine göre, geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir ise 20 Mayıs 2024 tarihinde, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ve Yargı erki başkanlığını yürüten Gulam Hüseyin Muhsin Ejei ile Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihinin belirlenmesine ilişkin üçlü toplantı yaptı.

İRAN'DA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ 28 HAZİRAN’DA

Toplantıdan sonra açıkama yapan Muhbir, İran'da Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Haziran’da yapılacağını duyurdu.

Cumhurbakanlığı seçimlerinde aday olmak isteyenlerin 30 Mayıs ile 3 Haziran tarihlerinde gerekli başvuruları yapması gerekecek. Seçim tanıtım çalışmaları da 12 Haziran'dan 27 Haziran sabahına kadar yürütülecek.

HELİKOPTER KAZASI

Cumhurbaşkanı Reisi, dün İran-Azerbaycan sınırında baraj açılış törenine katılmıştı. Reisi, beraberindeki Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkililerle dönüşte helikopter kazası geçirmişti. İran’ın talebi üzerine Türkiye, arama kurtarma faaliyetlerinde Akıncı insansız hava aracını (İHA) görevlendirmişti. Akıncı İHA’nın tespit ettiği helikopter enkazının koordinatları İran makamlarıyla paylaşılmış, tespit edilen noktaya ulaşan İranlı ekipler kazadan sağ kurtulan olmadığını belirlemişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.