SON DAKİKA
Hava Durumu

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Jolfa yakınlarında meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2024 08:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2024 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, helikopter kazası sonucu hayatını kaybetti. İran Devlet Televizyounun 20 Mayıs 2024 tarihinde yaptığı açıklamasında, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazasında hayatını kaybettiğini bildirildi. Televizyon iki yetkili için şehit ibaresini kullanıldı.

NE YAŞANMIŞTI?

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan bir helikopterin 19 Mayıs 2024 tarihinde düştü. Düşme nedeninin belirtilmediği olayda, Reisi'nin içinde bulunduğu Mi-171 helikopterinde, Doğu Azerbaycan Valisi Ayetullah Al-Hashem ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdollahyan da bulunuyordu.

JOLFA NERESİ?

Olay Jolfa yakınlarında meydana gelmişti. Jolfa, İran'ın başkenti Tahran'ın 600 kilometre (375 mil) kuzeybatısındaki Azerbaycan sınırında yakın bir şehir. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi aynı gün Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev  ile Aras Nehri üzerinde iki ülkenin ortaklaşa inşa ettiği barajın açılışını yapmıştı.

Ğ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.