SON DAKİKA
Hava Durumu

Hakan Fidan Ukrayna konulu konferans için Londra'ya gidecek

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 21-22 Haziran'da yapılacak Ukrayna İyileştirme Konferansı'na (UCR2023) katılmak üzere Londra'ya gidecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2023 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2023 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hakan Fidan Ukrayna konulu konferans için Londra'ya gidecek

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 21-22 Haziran 2023 tarihinde düzenlenecek Ukrayna İyileştirme Konferansı'na (UCR2023) katılmak üzere Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'ya gidecek.

BAKAN FİDAN UCR2023 İÇİN LONDRA'YA GİDECEK

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakan Fidan'ın aynı zamanda ikili görüşmeler yapmasının öngörüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Sayın Bakanımız, 21-22 Haziran 2023 tarihlerinde Londra’da düzenlenecek 2023 Ukrayna İyileştirme Konferansı’na iştirak etmek üzere Birleşik Krallık’a bir ziyaret gerçekleştirecektir. Birleşik Krallık ve Ukrayna tarafından ortaklaşa düzenlenecek 2023 Ukrayna İyileştirme Konferansı, sonuncusu Lugano’da İsviçre ile birlikte gerçekleştirilen yıllık etkinliklerin devamını teşkil etmektedir. Sözkonusu konferanslar Ukrayna’nın kalkınmasına ve savaş sonrası yeniden inşasına odaklanmaktadır. Sayın Bakanımızın sözkonusu konferans marjında ikili görüşmeler gerçekleştirmesi de öngörülmektedir" ifadeleri kullanıldı. 

KONFERANSIN AÇILIŞ KONUŞMASINI ZELENSKIY YAPACAK

Konferansta, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'nın savaştan sonra kalkınması ve yeniden inşası ele alınacak. Konferansın açılış konuşmalarını Birleşik Krallık Rishi Sunak ve toplantıya çevrimiçi katılacak olan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile Ukrayna Başbakanı Denıs Şmigal yapacak. Uluslararası toplumu bir araya getirecek konferansta, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Japonya Dışişleri Bakanı Yoşimasa Hayaşi gibi önemli isimler yer alacak. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.