SON DAKİKA
Hava Durumu

Hakan Fidan: Türkiye, kalıcı barışın sağlanması için bölgesel sorunların diyalog yoluyla çözülmesinden yanadır

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Güney Kafkasya Bölgesel İş Birliği Platformu toplantısının ardından ikili görüşmeler yaptı. Bakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Hakan Fidan: Türkiye, kalıcı barışın sağlanması için bölgesel sorunların diyalog yoluyla çözülmesinden yanadır

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen "Güney Kafkasya Bölgesel İş Birliği Platformu" toplantısına katıldı. Bakan Fidan toplantıda yaptığı konuşmada, "Türkiye, kalıcı barışın sağlanması için bölgesel sorunların diyalog yoluyla çözülmesinden yanadır ve bu oluşum, bölge ülkelerinin sorunlarını çözebileceğini uluslararası topluma göstermesi açısından da önemlidir. Bölgede iş birliği ve dostluğun önündeki engellerin kaldırılması, bölgesel barış ve istikrarın sağlanması iyi olacak. Bölgesel ulaşım bağlantıları çözüm ve barış süreçlerini hızlandıracak" ifadelerini kullandı. 

TOPLANTININ ARDINDAN ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahian, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan'ın katıldığı toplantıda ortak basın açıklaması yapıldı. 

BİR SONRAKİ TOPLANTI TÜRKİYE'DE YAPILACAK

Bildiride bölgedeki güven ve işbirliği ortamının genişletilmesi ve güçlendirilmesi amacıyla "3+3" bölgesel mekanizmasının düzenli toplantılarının devam etmesi değerlendirildi. Bildirgede, anlaşmazlıkların barışçıl çözümü, siyasi bağımsızlık, toprak bütünlüğü, belirlenmiş sınırların dokunulmazlığı, tehdit veya güç kullanımının önlenmesi, insan haklarına saygı vurgulandı. Bir sonraki "Güney Kafkasya'da Sürdürülebilir Barış ve İstikrarın Tesisi İçin Bölgesel İşbirliği Platformu" toplantısının Türkiye'de yapılmasına karar verildi. 

BAKAN FİDAN İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPTI

Toplantı kapsamında Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan; İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile ayrı yarı görüşmeler yaptı. 

Resim

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.