SON DAKİKA
Hava Durumu

Güzelliği çok konuşuldu: Azerbaycanlı ressamdan ders niteliğinde cevap

Azerbaycan Türkü ressam Hatai Abdullayev, bu senenin güzellik kraliçesi seçilen ancak olumsuz eleştirilerin hedefi olan İdil Bilgen'e resmettiği portre ile destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2024 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güzelliği çok konuşuldu: Azerbaycanlı ressamdan ders niteliğinde cevap

Geçen günlerde düzenlenen Mıss Turkey 2024 Yarışması'nda birinci olan İdil Bilgen, Türkiye basınında çok konuşuldu. 

ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Türkiye'nin güzellik kraliçesi seçilen Bilgen'e yönelik olumsuz söylemler gündemden düşmedi. Bilgen söz konusu tartışmalara, "Açıkcası bence çok yanlış bir algı var ülkemizde. Bu güzellik yarışması, sadece fiziksel görünümümüzü kapsamıyor. Aslında Miss World Yarışması, çok donanımlı, eğitimli güzel kadınları seçiyor ve onlar yarışıyor. Dolasıyla iç güzelliğinin, o beyninin güzelliği, duruşu, zarafeti, dil bilgisi, kendini taşıma şekliyle var olan kadınlar güzel olarak göründüğü için. Çünkü güzellik bence bir bütün. Sonuçta sadece fiziksel bir güzellik değil." yanıtını verdi.

Aynı zamanda hekim olan Bilgen, yarışmada donanımın, çalışmaların ve projelerin önem arz ettiğini belirterek, kanser üzerine araştırmalar yapmak istediğini de belirtmişti.

"NASIL BAKARSAN ÖYLE GÖRÜRSÜN"

Öte yandan Azerbaycan Türkü ressam Hatai Abdullayev, güzelliği çok konuşulan İdil Bilgen'e destek verdi. Ressam Abdullayev, İdil Bilgen'i resmettiği portresini "İnsan ayna gibidir, nasıl bakarsan öyle görürsün. Son yıllarda gördüğüm en orijinal yüz hatlarına sahipsin. Yolun açık olsun İdil." notuyla paylaştı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.