SON DAKİKA
Hava Durumu

Güney Federal Bölge yöneticisi: “Uzun çalışmalarımız olacak”

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kozak, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde yönetimine, yarımadanın “dahil edildiği” Güney Federal Bölge Yöneticisini tanıttı.

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güney Federal Bölge yöneticisi: “Uzun çalışmalarımız olacak”

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitriy Kozak, bugün 1 Ağustos tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde yönetimine, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kararı üzerine yarımadanın “dahil edildiği” Güney Federal Bölgesi Yöneticisi Vladimir Ustinov’u tanıttı.
 
Konuyla ilgili konuşan Dmitriy Kozak, “Rusya’nın Güney Federal Bölgesi Yöneticisi Vladimir Ustinov’un öncelikli görevi, koordinasyon ve federal idare ile bölgesel yürütme organlarının işbirliğini sağlama” açıklamasında bulundu.
 
Güney Federal Bölgesi Yöneticisi Vladimir Ustinov, Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Güney Federal Bölgesi ile “birleşmesinin”, Rusya’nın güneyindeki yönetim faaliyetlerinin etkinliğini arttırılmasını sağlayacağını ve bu nedenle Rusya için “önemli bir olay olduğunu” savundu.
 
Kırım’ın sözde yönetime hitaben Vladimir Ustinov, “Sizinle uzun çalışmalarımız olacak ve umarım bu çalışmalar verimli olur” dedi.
 
Vladimir Ustinov, 2000-2006 yıllarında Rusya Başsavcılığı, 23 Haziran 2006-12 Mayıs 2008 Rusya Adalet Bakanlığı görevini üstlendi. 14 Mayıs 2008 tarihinden bugüne kadar Vladimir Ustinov, Rusya’nın Güney Federal Bölgesi’nde Rusya Devlet Başkanı temsilciliğini yapıyor.
 
28 Temmuz tarihinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’ın yasa dışı olarak Rusya’ya ilhakından sonra kurulan "Kırım Federal Bölgesi"nin lağvedilmesini ve Kırım’ın Güney Federal Bölgesi’ne dahil edilmesini öngören kararı imzaladı.
 
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan ve Rusya tarafından işgal edilen Kırım Özerk Cumhuriyeti ile Sivastopol (Akyar) şehrinin Rusya Güney Federal Bölgesi’ne dahil edilmesini öngören kararı kınadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.