SON DAKİKA
Hava Durumu

Güler: Yaklaşık 30 ülke Ukrayna'nın mühimmat ihtiyacını karşılayamadı

Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde yaklaşık 30 ülkenin Ukrayna'nın mühimmat ihtiyacını karşılayamadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güler: Yaklaşık 30 ülke Ukrayna'nın mühimmat ihtiyacını karşılayamadı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Brüksel'de düzenlenecek olan NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. 16 Ekim 2024 tarihinde Anadolu Ajansına (AA) konuşan Bakan Güler, NATO'nun, Avrupa-Atlantik bölgesinde savunma ve caydırıcılığın sağlanması ve üye ülkelerin güvenliklerinin kolektif teminatı olma noktasında hayati öneme sahip olduğunu kaydetti.

Güler, yaklaşık 30 ülkenin Ukrayna'nın mühimmat ihtiyacını karşılayamadığını belirterek  “Bu durum silah ve mühimmat stoku ile savunma alanında daha hazırlıklı olunmasının önemini açıkça ortaya koymaktadır."  dedi.

“UKRAYNA'YA OLAN GÜÇLÜ DESTEĞİMİZİ VURGULAYACAĞIZ”

NATO-Avrupa Birliği iş birliğine yönelik gayretleri desteklediklerini ifade eden Güler sözlerine şu şekilde devam etti:

AB üyesi olmayan müttefiklerin, AB'nin savunma girişimlerine tam katılımının sağlanması gerektiğinin altını bir kez daha çizeceğiz. Bunun yanı sıra başta toprak bütünlüğü olmak üzere Ukrayna'ya olan güçlü desteğimizi tekrar vurgulayacak, bununla bağlantılı olarak Karadeniz'in güvenlik ve istikrarına verdiğimiz önemi ve Montrö Sözleşmesi'ni dikkatli, sorumlu, tarafsız ve tavizsiz bir şekilde uyguladığımızı ifade edecek, NATO'da savunma ve caydırıcılık yapısının güçlendirilmesi çalışmalarına ilişkin görüş ve değerlendirmelerimizi sunacağız.

NATO-Ukrayna Konseyi, 17 Ekim 2024 tarihinde Brüksel’de toplanacak. Konsey, NATO üye ülkelerinin savunma bakanları düzeyindeki toplantısı kapsamında bir araya gelecek. Program, NATO-Ukrayna Konseyi "çalışma yemeği" formatında düzenlenecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.