SON DAKİKA
Hava Durumu

Güler: Tahıl Anlaşması'nın yeniden aktif hale gelmesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz

Bakan Güler, "Ülkemizin koordinasyonunda hayata geçirilen ve etkinliğiyle tahıl krizinin aşılmasına büyük katkı sağlayan Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın, yeniden aktif hale gelmesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 09:13
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Güler: Tahıl Anlaşması'nın yeniden aktif hale gelmesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz

Türkiye Cumhuriyeti Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Kriter Dergisi için Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Genel Koordinatörü Burhanettin Duran'ın sorularını yanıtladı.

"KARADENİZ'DEKİ MAYIN TEHLİKESİNE KARŞI ÜLKEMİZ ÖNCÜLÜĞÜNDE 'ÜÇLÜ GİRİŞİM' BAŞLATTIK."

Rusya'nın yayılmacı emellerle Ukrayna'ya yönelik olarak başlattığı topyekûn savaş ve saldırılara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Güler; "Türkiye olarak, ilk günden itibaren, bu krize çözüm bulabilmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gayretlerimizi sürdürmekteyiz. Bu kapsamda Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini her seviyede ve her platformda dile getiriyoruz. Temennimiz, tüm dünyayı etkileyen bu savaşın bir an önce son bulmasıdır. Yine, ülkemizin koordinasyonunda hayata geçirilen ve etkinliğiyle tahıl krizinin aşılmasına büyük katkı sağlayan Karadeniz Tahıl Anlaşması'nın, yeniden aktif hale gelmesi için girişimlerimizi de sürdürüyoruz." dedi

Karadeniz'de barış ve istikrarın yeniden tesisinin, başta kıyıdaş devletler olmak üzere tüm dünya açısından önem arz ettiğini vurgulayan Bakan Güler; "Türkiye olarak Karadeniz'deki dengeyi sağlayan Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ni dikkatle, sorumlu ve tarafsız bir biçimde uyguluyoruz ve uygulamakta da kararlıyız. Diğer taraftan Karadeniz'deki mayın tehlikesine karşı ülkemiz öncülüğünde Türkiye, Bulgaristan ve Romanya'nın yer aldığı 'Üçlü Girişim' başlattık." ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.